Trifle met frambozen en meringues

Deze trifle met frambozen en meringues is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel.   Trifle   Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]

Zelfgemaakte pruimen chutney

Zelfgemaakte pruimen chutney

Je kent dat wel, je koopt lekker veel fruit maar het wil niet rijp of zacht worden in de fruitmand. Dan maar iets lekkers maken van dat fruit, in dit geval de pruimen. Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte pruimen chutney mee bereid. Wat is Chutney Een chutney is een smaakmaker wat oorspronkelijk uit de […]

Nectarine en Amaretto crumble

Nectarine en Amaretto crumble

Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens […]

Gin & Tonic met komkommer

Ik heb voor deze Gin & Tonic met komkommer cocktail blikjes tonic with a hint of cucumber gebruikt. Deze tonic heeft inderdaad de lichte smaak van komkommer en dan is het natuurlijk lekker om echte komkommer te verwerken in deze cocktail. Vind zelfs dat dit drankje ook lekker is zonder gin, voor het geval je […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Kersen gin cocktail

Kersen gin cocktail

Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet. Hij vindt het veel te bitter zoals hij dat zelf noemt. Op zich vind ik dat niet erg, dan is al die lekkere Gin voor mij. Maar ik wilde toch eens een cocktail maken voor mijn zoetekauw. Het is een kersen gin cocktail geworden en […]

Gin Tonic met rabarbersiroop

Gin Tonic met rabarbersiroop

Ik heb voor deze Gin Tonic met rabarbersiroop eerst een siroopje gemaakt van rabarber. Daarbij een roze gin en een elderflower tonic gebruikt. Natuurlijk kan je ook een ‘gewone’ gin en tonic gebruiken, maar voor de smaak is deze gin en tonic een erg lekkere combi met de rabarbersiroop.   Bedenk van te voren dat […]

Roze Gin Tonic met frambozen en munt

Roze Gin Tonic met frambozen en munt

Nou die roze gin die ik gekocht heb, is me toch een partij lekker. Het heeft subtiele fruitige smaken en natuurlijk een prachtige kleur. Echter als je hem met tonic mixt, vervalt de mooie roze kleur een beetje. Deze roze Gin Tonic met frambozen en munt is echt verrukkelijk, probeer het snel!   Ben jij […]

Roze Gin Tonic

Roze Gin Tonic

Ik zag een roze gin staan bij onze lokale slijter en heb deze gelijk gekocht. Hier moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Er stond nog toevallig een flesje roze hibiscus tonic van Schweppes in de koelkast, kwam dat even goed uit. Het is dus een hele roze Gin Tonic geworden.   Roze gin   […]

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Heb jij weleens een uitgebreid Engels ontbijt gegeten? Een full English breakfast bestaat vaak uit gebakken spek, worstjes, eieren, tomaten en paddenstoelen. Je kunt er ook nog witte bonen en/of bloedworst bij verwachten. Veel Engelse pubs serveren dit ontbijt, je kunt het dit zelfs de hele dag bestellen. Ook in Amerika is dit ontbijt erg […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden