Koffieliefhebbers, dit is voor jou: een simpel no bake cheesecake recept! Dit is zo goed en zo gemakkelijk. Je kunt deze koffie cheesecake in een glaasje echt in minder dan 30 minuten maken. Als je geen zin hebt om te bakken, maar toch zin hebt in iets zoets, probeer dan dit cheesecake recept. Met de […]
Ik mocht wederom een groot pakket met de lekkere cold drip koffie van Batavia Dutch Coffee ontvangen. Nu is deze koffie heerlijk om koud te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ik vind het ook leuk om er recepten mee te verzinnen. Het zijn deze kruidige mokka brownies geworden. Ik heb de Limu koffie […]
Ik wilde in onze vegetarische maand zoveel mogelijk verschillende groenten van het seizoen gebruiken. En toen ik bij mijn groenteboer op de markt een zak prei in de aanbieding zag liggen had ik die gekocht. Maar ja wat moet je nou met prei? Het is zo’n flauwe groente! Maar op deze manier gegrild in een […]
Deze Bloedsinaasappel cheesecake is een grote feestelijke taart waarvan vele gasten kunnen genieten. Maak het als verjaardagstaart of dessert. Je hebt hiervoor een springvorm nodig van 26 cm. Je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels ervoor gebruiken of mandarijnen, wat je maar lekker vindt of in huis hebt. Maar vanwege de mooie rode kleur heb ik […]
Deze risotto van bulgur met aardpeer is heerlijke vegetarische risotto gemaakt van bulgur in plaats van risottorijst. Je kunt ook van bulgur, orzo of andere graansoorten een risotto maken. Probeer het eens. Als je wilt kan je nog een stukje vlees hierbij serveren, zoals een kipfilet of zo. De aardpeer die in het vergeethoekje heeft […]
Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flespompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm […]
Ik heb diverse paddenstoelen bij elkaar gesprokkeld …. nee niet in het bos maar bij diverse groenteboeren en heb daar deze heerlijke vegetarische lasagne met paddenstoelen en kaassaus van gemaakt. Lekkere aardse smaken met de romigheid en zoute pit van de kazen. Het is een grote schaal geworden, dus genoeg voor heel veel eters. De […]
Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]
Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]
Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]