Ethiopische runderstoofpot

Ethiopische runderstoofpot

Manlief had onverwacht boodschappen gedaan in Friesland en kwam met heel veel Friese streekproducten thuis. Daarbij zat ook heerlijk gerijpt stoofvlees, hiervan wilde ik een bijzonder stoofgerecht maken. En bijzonder is het geworden, deze Ethiopische runderstoofpot is een kruidig stoofgerecht gemaakt van het mooie rundvlees en heel veel specerijen.   Sega Wat   Dit gerecht […]

Gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw

Gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw

Ik mocht meedoen aan een ontzettende leuke online kookworkshop met Alain Caron. De dag ervoor ontvingen wij een doos met 5 flessen (!) wijn voor dit diner en op de dag zelf twee dozen vol kraak verse producten van Lindenhoff. Het diner was voor vier personen, maar onze gasten belden op het laatst af omdat […]

Aziatische wraps met garnalen

Aziatische wraps met garnalen

Ik heb toch een lekker recept voor jullie, namelijk deze Aziatische wraps met garnalen. Dit recept ontstond omdat ik van de mooie oranje wortel tortilla’s had gekocht. Die lagen al een poosje in de koelkast en daar moest ik nu toch echt iets mee doen. Ik had nog een grote zak rauwe garnalen in de […]

Kalkoen ovenschotel met paddenstoelen

Kalkoen ovenschotel met paddenstoelen

Wat ga je doen met overgebleven kalkoen van de feestdagen? Nou daar kan je deze heerlijke kalkoen ovenschotel met paddenstoelen van maken bijvoorbeeld. Elk jaar bereid mijn moeder een gigantische kalkoen met de Kerst. Wij komen dan met z’n allen bij haar en nemen zelf ook allerlei gerechten en gerechtjes mee. Iedereen maakt een gerecht […]

Kabeljauw met butter en eek

Kabeljauw met butter en eek

Ik had nog nooit van butter en eek gehoord, maar er was iemand zo vriendelijk om mij hierop te wijzen via mijn site. Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb Kabeljauw met butter […]

Eénpersoons Beef Wellington

Eénpersoons Beef Wellington

Dit jaar wordt het een vreemde Kerst. Normaal zouden wij met het hele gezin, mijn moeder, broer, zussen met aanhang en kinderen de Kerst vieren. Maar dit jaar wordt het Kerst in kleine gezelschappen. Ik wilde dit jaar eindelijk eens een grote Beef Wellington maken voor de familie, maar ja dat is alleen maar leuk […]

Varkenshaas met heerlijke chutney

Varkenshaas met heerlijke chutney

Deze varkenshaas met heerlijke chutney is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een Kweepeer en cranberry chutney bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte er perfect bij.   Chutney   De kweepeer en cranberry chutney kan je ruim van te voren bereiden. Als je deze in […]

Stoofgerecht van wild en paddenstoelen

Stoofgerecht van wild en paddenstoelen

Wil je met de feestdagen echt uitpakken, maak dan dit heerlijke stoofgerecht van wild en paddenstoelen. Dit is een gerecht wat bijna niet mislukken kan en vooral lekker als je eens wild wilt serveren, maar niet weet welk wild je zou willen gebruiken. Ik heb een wildpoulet mix hiervoor gebruikt, hierin zit hert, wildzwijn en […]

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie om te maken met de Kerstdagen. Deze feestelijke Aziatische eendenborst met zoete aardappel is weer eens iets heel anders om te serveren op een speciaal etentje. Het is even een klusje, maar dan serveer je wel iets bijzonders. En het goede nieuws is dat je het meeste […]

Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote

Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote

Dit is een leuk recept voor een dinertje thuis of voor de komende feestdagen. Je kunt alles een dag vooraf bereiden zodat je op de avond zelf bijna geen werk er aan hebt.   Kipfilets vullen is even een trucje, maar het is echt niet moeilijk. De kunst is om de kipfilet in de lengte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden