Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]

Japanse pannenkoek van savooiekool

Japanse pannenkoek van savooiekool

Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]

Witlofsoep met blauwe kaas

Witlofsoep met blauwe kaas

Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]

Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten

Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten

Deze heerlijk kleurrijke vegetarische warme parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten salade biedt de smaken uit het Midden-Oosten. Dadels en rozijnen en ook andere gedroogde vruchten worden vaak toegevoegd aan gerechten in de Arabische keuken. Dit gedroogde fruit bevat veel mineralen en voedingsvezels en zijn daarom goed voor je. Zeker in onze vegetarische maand. Schrik […]

Eton Mess met rode bessen

Eton Mess met rode bessen

Deze Eton Mess met rode bessen ontstond nadat ik teveel meringues gemaakt had. Ik had ze goed afgesloten bewaard en op een zondag (onze enige toetjesdag van de week) bedacht ik me dat ik de meringues nog had liggen. Maar ja wat ga je ermee doen. Slagroom in huis, check…..rood fruit in de vriezer, check! […]

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Pompoen quiche met blauwe kaas

Pompoen quiche met blauwe kaas

Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem en vooral de manier waarop hij veel smaak geeft aan gerechten en hoe hij ingrediënten combineert. Bij dit gerecht serveert hij Geroosterde spruitjes met pomelo. Het recept hiervan kan je hier vinden. Ik ben niet zo van […]

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Carrots and leeks Turkish style heet het recept van Yotam Ottolenghi, waar ik dit recept paarse wortelen en prei met 5 granen op gebaseerd heb. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Yotam Ottolenghi. Vooral de manier waarop hij groente verwerkt in zijn recepten. Het is een bewerkelijk recept, je moet er […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden