Tarte tatin van mandarijntjes

Tarte tatin van mandarijntjes

Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint-Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Deze Tarte Tatin is een heerlijke variant op het klassieke Franse dessert. De zoete taart heeft gekarameliseerde mandarijntjes op een boterachtige deegbodem. De mandarijnen worden gebakken in een karamelsaus tot ze zacht en goudbruin zijn. Vervolgens bedekt […]

Heerlijke warme chocolademelk

Heerlijke warme chocolademelk

Deze heerlijke warme chocolademelk is er een om jezelf te verwennen. Lekker op een koude avond voor de open haard. Ik heb alle verschillende manieren om zelfgemaakte warme chocolademelk te maken getest en deze methode als de beste gekozen. Het is rijk, romig en makkelijk te maken, met een intense chocoladesmaak. Garneer met slagroom of […]

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Maak mijn eenvoudige no bake aardbeien cheesecake, het perfecte, frisse en romige recept dat iedereen lekker zal vinden. Het is een verse, smelt-in-je-mond cheesecake vol zoete en fruitige aardbeiensmaak. Deze decadente cheesecake ziet er elegant uit en smaakt verrukkelijk, en kan in 25 minuten worden gemaakt. Natuurlijk moet het nog wel opstijven in de koelkast. […]

Wentelteefje wrap met fruit

Wentelteefje wrap met fruit

Ik had nog twee wraps over en wilde iets bijzonders voor zondagmorgen brunch maken. Zo kwam ik op het idee om een wentelteefje te maken van de wraps en vullen met zomerfruit, waarvan ik nog een doosje in de vriezer had liggen. Deze wentelteefje wrap met fruit is heerlijk als verwenontbijt, brunch of zelfs als […]

Volkoren muffins met rozijnen

Volkoren muffins met rozijnen

Beetje lekker, beetje gezond.

Stracciatella ijs

Het belooft een mooi weekend te worden… tijd voor heerlijk zelfgemaakt ijs. Dit is een hele simpele manier om het lekkere stracciatella ijs zelf te maken. Het bijzondere aan dit ijs is de combinatie van texturen: de romigheid van het ijs en de knapperigheid van de chocolade. Dit stracciatella ijs of gelato is zo’n eenvoudig […]

Chocoladetaart zonder bloem

Chocoladetaart zonder bloem

Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet?   Bakken maar   Zoals jullie misschien al eens […]

Chocolade tahin truffels met kokos

Chocolade tahin truffels met kokos

Een lekkere snack voor de lekkere trek. Niet helemaal verantwoord door de bruine suiker die erin zit, maar wel superlekker. Vervang de suiker eventueel door een ‘verantwoord’ zoetmiddelen. Ben je gek op tahin en op kokos, dan is dit een receptje voor jou! Verwen je zoete trek met deze onweerstaanbaar rijke en fluweelzachte chocolade tahin […]

Aardbeienijs van geroosterde aardbeien

Aardbeienijs van geroosterde aardbeien

Dit ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker.

Pindakaas quinoa truffels

Pindakaas quinoa truffels

Een heerlijke truffel met een knapperige buitenkant van chocolade en een smeuïge en verrassende binnenkant. Deze pindakaas quinoa truffels zijn geweldige en makkelijk te maken snacks en een boost aan eiwitten dankzij de pindakaas en quinoa! Als je op zoek bent naar een makkelijke vegan traktatie die je niet hoeft te bakken en die in […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden