Met deze heerlijke buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus met krokant vel, waan jij je in Azië. Lekker pittig en lekker hartig met supermals vlees, dit wil je eten! De 5-spice kruidenmix, geeft een bijzondere smaak aan het vlees en de chili-knoflooksaus geeft het een extra kick. Buikspek Misschien heb jij nog nooit buikspek […]
Ik maak altijd zelf hamburgers. Vind het leuk om steeds weer andere smaken in een burger te verwerken. De ene keer is het een visburger of een megagrote burger. Deze keer heb ik een Piri piri kipburger met rookkaas gemaakt. Piri piri Aanleiding was eigenlijk de zwarte hamburger broodjes die ik bij de […]
Ik heb een heerlijke en snel te bereiden pastagerecht voor jullie. Deze rode bieten orzotto met balsamico is een smaakbom en maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Ben je gek op rode bietjes, dan moet je dit beslist eens proberen! Rode bieten De rode biet is een rode knolgroente met […]
Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]
Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]
Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet. Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]
Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]
Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje […]
Patate al Forno heet het recept van de Italiaanse kok Felice uit Zeewolde. Van hem kreeg ik dit recept van de in de oven geroosterde aardappelen. En lekker dat ze zijn geworden. Ze gaan rauw in de oven en die doet het werk voor je. Na ongeveer drie kwartier heb je heerlijke aardappeltjes die bij […]
Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt. Ik had nog riblappen van onze trip […]