Pasta met romanesco en kaassaus

Pasta met romanesco en kaassaus

Bij mijn groenteboer was de romanesco in de aanbieding. Wat zal ik eens met deze bijzondere torentjesbloemkool maken? Manlief had zin in pasta, dus is het een heerlijke pasta met romanesco en kaassaus geworden. Dit romige recept voor pasta met romanesco en spekjes is echt een schot in de roos als je zin hebt in […]

Zelf kippenbouillon maken

Zelf kippenbouillon maken

Ik weet nog heel goed hoe elke dag in de keuken van het restaurant van onze ouders wel een grote pan met bouillon stond te trekken op het fornuis. Deze bouillon werd dan weer gebruikt als basis voor soepen en sauzen. Ik heb vandaag ook een bouillon getrokken, namelijk van een soepkip die ik op […]

Chinese slawraps met gehaktballetjes

Chinese slawraps met gehaktballetjes

Ik heb toch een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze Chinese slawraps met gehaktballetjes oftewel San Choy Bow zag ik eens voorbijkomen op het TV-programma Masterchef Australia en toen wist ik al dat ik dit eens wilde uitproberen. Nu is het er eindelijk van gekomen en wat is dit lekker zeg. Eet het als lunch, voorgerecht […]

Tomatensoep van tomaten uit blik

Tomatensoep van tomaten uit blik

’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt. Uit blik, hoor ik je denken? Ja uit blik. Tomaten uit blik zijn net zo gezond als verse tomaten en het voordeel van blik is dat de tomaten lekker rijp en op hun best […]

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Ik vond bij het opruimen van mijn hele grote voorraadkast nog een pot bulgur. Ik ben gek op bulgur, maar het was al een tijdje geleden dat ik iets met bulgur bereid had. Goed excuus om weer met bulgur aan de slag te gaan. Ik heb het nu verwerkt in deze heerlijke lauwwarme bulgur salade […]

Buffalo kip gehaktbrood

Buffalo kip gehaktbrood

Ben jij net zoals wij ook zo gek op Buffalo chicken? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Nee, niet voor de kluifjes, maar voor een te lekker Buffalo kip gehaktbrood. De smaken van de Amerikaanse Buffalo chicken in een gehaktbrood met daarop de pittige Buffalo saus en blauwe kaas. Dit moet je proeven! […]

Bloemkoolsoep met ras-el-hanout

Bloemkoolsoep met ras-el-hanout

Ben je gek op bloemkool, dan heb ik een heerlijk recept voor een bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa voor jou. Een bloemkoolsoep met Marokkaanse smaken, dit wil je proberen! Als de dagen kouder zijn, is het toch wel erg lekker om een kom soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd […]

Arrabbiata runderstoof met dumplings

Arrabbiata runderstoof met dumplings

Het is winter, echt tijd om lekkere stoofgerechten te maken. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere […]

Overnight oats met butterfly pea

Pizza met knoflook beukenzwammetjes

Wij eten graag af en toe een pizza en deze maak ik bijna altijd zelf. Omdat ik van La Molisana een heel pakket met pasta’s en tomatensausproducten mocht ontvangen, was het een goed excuus om pizza’s te maken. Het is een heerlijke pizza met knoflook beukenzwammetjes geworden. Een pizza rijkelijk belegd met tomatensaus, mozzarella en […]

Chinese chili kip met rijst

Chinese chili kip met rijst

Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze smaakvolle Chinese chili kip met rijst maak je in een mum van tijd, ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Het is een hele simpele manier om de Chinese chili kip te maken. Met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden