Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk een blikje Soto kruidenmix van Euroma (Jonnie Boer) ontvangen. Natuurlijk top om er een lekkere Soto van te maken, maar ik het verwerkt in deze Noedels met soto zalm en asperges. Je kunt deze salade warm of koud serveren. Omdat het zo’n mooie dag was, […]
Ben je gek op aubergines en Aziatische smaken, dan moet je beslist eens deze aubergines uit de oven met miso proberen. Minimale inspanning en maximale smaaksensatie, dat is dit gerecht. Serveer het als een compleet vegetarisch gerecht met rijst, nasi en zoetzuur van komkommer erbij. Miso Miso is een Japanse pasta gemaakt van […]
Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]
Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken. Tempeh Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]
Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]
Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij. Tonijn In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]
Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet […]
Zoet, zuur en een klein beetje pit heeft dit gerecht. Daarbij is het nog snel te maken, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk kant-en-klare teriyaki saus kopen, maar zelf maken is net zo leuk en veel lekkerder. Dus probeer snel eens deze heerlijke Teriyaki zalm met roergebakken bimi. Als je […]
Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]
Asperges, ik ben er gek op dus er zullen nog wel wat recepten met asperges voorbijkomen. Vandaag eten wij roergebakken asperges met garnalen in een zelfgemaakte zoetzure saus. Zelf deze saus maken is helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten hiervoor heb je wellicht al in huis. Als je geen kokossuiker hebt, gebruik dan bruine […]