Satésaus

Satésaus

Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij zijn recept van satésaus, dit is natuurlijk de allerlekkerste satésaus! Ik weet niet wat dat was met hem, maar hij vond de Indonesische keuken helemaal geweldig. Als hij een rijsttafel maakte, was hij al dagen van […]

Soto Ajam

Soto Ajam

Soto Ajam, een Indonesische versie van kippensoep, is een heldere kruidenbouillon die wordt opgefleurd door verse kurkuma en kruiden, met dunne rijstnoedels of rijst. De soep wordt geserveerd in een kom, met een gekookt ei, taugé, sugar snaps en gebakken uitjes en is stevig genoeg voor een maaltijd. Je kunt Indonesië niet bezoeken zonder Soto […]

Bánh Mi Vietnamees broodje kip

Bánh Mi Vietnamees broodje kip

Bánh mi is Vietnamees voor brood, doorgaans Frans stokbrood of pistoletje (overblijfsel van de Franse kolonisten). Hoewel overgebleven van de Fransen, is Banh Mi een typisch Vietnamese specialiteit. Het stokbrood wordt meestal belegd met paté, saus gemaakt op basis van mayonaise, zoetzuur, koriander, vlees en een beetje pit. Het vlees kan varkensvlees, gehakt, rundvlees of […]

Vegetarische MaPo met rijst

Vegetarische MaPo met rijst

MaPo tofu een van de bekendste Chinese gerechten uit Szechuan. Scherp van de chilibonensaus, tongprikkelend van de szechuan peper met zachte, verse tofu en hartig, geruld gehakt. Omdat ik vegetarisch (soja) gehakt gebruikt heb, vond ik het niet nodig tofu te gebruiken. Het is een vegetarische MaPo met rijst geworden.   Mijn favoriete tofu-gerecht aller […]

Vegetarische bami

Vegetarische bami

Ik ben vanaf kinds af aan al gek op bami. Vond en vind het veel lekkerder dan nasi. Maar ik moet zeggen dat mijn nasi van bloemkoolrijst ook wel heel erg lekker is hoor. Maar ja, tis toch team bami hier. En dat komt door mijn vader, die kon de lekkerste bami maken. Deze vegetarische […]

Vegetarische Ramen noedelsoep

Vegetarische Ramen noedelsoep

Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Deze vegetarische curry moet je eens proberen…..zo lekker!

Hanneke's Patatje Kapsalon

Hanneke’s Patatje Kapsalon

Geloof het of niet, maar ik heb nog nooit een patatje oorlog of kapsalon gegeten.

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden