En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]
Nou jullie weten misschien inmiddels wel dat ik gek ben op hibiscus thee. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Ik heb de thee nu verwerkt in deze heerlijke hibiscus bramen gin cocktail. Niet per se gezond, maar wel erg lekker (haha). Een cocktail met een prachtige kleur. Hibiscus thee Je […]
Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet zo. Hij vindt het bitter. Maar hij is wel gek op mango. Nu heb ik een frozen mango en limoen gin tonic gemaakt en dat vond hij weer heel erg lekker. Haha, hoe kan je iemand toch aan de gin en tonic krijgen. Gin […]
Lekker zomers borrelen met deze Aperol grapefruit cocktail. Als het warm is, worden de cocktails wat minder sterk en daarom is deze cocktail zo geschikt om te maken op een zwoele zomerse dag. Aperol Ja, je houdt ervan of niet. Dit drankje met zijn aparte oranje kleur heeft toch wel een unieke smaak. […]
Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch? Knolselderij De knolselderij is familie […]
Nou ik heb toch een feestelijk borrelhapje voor de feestdagen. Een krans van roomkaas met cranberries en pecannoten. Ziet dat er niet gezellig en feestelijk uit? Maak het in de vorm van een Kerstkrans en dit hapje staat te shinen op de borreltafel met de feestdagen. Kaas Gebruik wel een stevige roomkaas, en […]
Deze stoofpot met suddervlees komt oorspronkelijk uit Toscane in Italië. Om precies te zijn uit het Toscaanse dorp Impruneta, de plek waar het terracotta aardewerk vandaan komt. Het verhaal gaat dat de arbeiders van deze groeven, vlees met wijn en veel peper meekregen van thuis om het tijdens het werk daar urenlang in de bakovens […]
Heerlijke geroosterde spruitjes en zoete aardappel uit de oven met gehakte walnoten, cranberries en salie erover. Klinkt goed toch? Dit is nog eens een lekker bijgerecht voor de feestdagen. Doe alles in de oven en serveer dan deze feestelijke groente. Wij hebben het gegeten met Thanksgiving, dit vieren we elk jaar omdat hubbie 26 jaar […]
De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij. Knolselderij […]
Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]