In de herfst Foodybox die ik mocht ontvangen van Kroon op het Werk zat o.a. een nieuw soort boterhampasta namelijk een romige kokos pasta van De Blije Boterham. Onze kleindochter vond deze pasta al heerlijk op haar beschuitje ’s morgens, maar ik wilde er natuurlijk iets meer mee doen. Het zijn Kokos muffins met romige […]
Ik waarschuw je maar vast van te voren …. deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel te lekker. Wat is het toch met karamel en zeker in combinatie met gezouten noten. Het is een blijft lekker, zoet met een beetje zout. Weet je wat je ook vooral niet moet maken: deze Cheesecake met […]
Deze zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente eten. Je kunt ook pompoen of wortel in plaats van zoete aardappel gebruiken in dit recept. Andere soorten noten en/of gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld […]
Ik ben niet zo’n voorstander om te koken in de magnetron, maar voor deze mokka ontbijt mug cake maak ik af en toe een uitzondering. Het is te leuk om een lekker ontbijtje binnen 2 minuten klaar te hebben. Een guilty pleasure dus. Deze mug cake is zacht, licht en luchtig met een heerlijke koffie […]
Deze makkelijke en heerlijk smeuïge banaanmuffins met maanzaad zijn half bananenbrood en half maanzaadmuffins. Ze zijn heerlijk luchtig en geweldig voor kinderen! Er zijn zoveel verschillende combinaties die je met bananenbrood kunt maken. Banaan en maanzaad is een combinatie die ook heerlijk is als muffin. Rijpe bananen Bananenbrood raakt nooit uit de mode. […]
Een heerlijke reep van chocolade met pindakaas en gepofte quinoa. Pindakaas quinoa chocoladerepen zijn de ideale combinatie van zoet en zout: rijke pure chocolade, knapperige quinoa, zoete honing en een vleugje zeezout. Ze zijn makkelijk te maken wanneer je zin hebt in een gezondere traktatie! Je weet dat ik een zoetekauw ben en dit recept […]
Deze vegetarische ovenschotel met aubergines en rijst is niet te versmaden! Aubergines worden geroosterd in plaats van gebakken voor een gezonder maar net zo lekker alternatief (hoge temperatuur doet hier wonderen). En vervolgens gestoofd in een intens gekruide Indiase currysaus, zodat het de smaak opzuigt om een grote ovenschaal sappige en heerlijke brij te creëren. […]
Een zoete stevige knabbel, voor als je ineens zoete trek hebt maar wel iets verantwoords wilt eten. Zelfgemaakte mueslirepen die goedkoper, lekkerder en veel gezonder zijn dan uit de winkel. Smaakt naar een taaie karamel bezaaid met noten en fruit! Uitstekende manier om willekeurige overgebleven noten en gedroogd fruit te gebruiken. Zin in knapperige mueslirepen? […]