Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder recept en dat is het ook. Niet te zoet nagerecht, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een soort […]

Krokante hartvormige koekjes

Krokante hartvormige koekjes

Deze krokante hartvormige koekjes heb ik met onze kleindochter gemaakt voor haar moeder. Omdat het zulke makkelijk te maken koekjes zijn, is dit een leuk klusje om met de kinderen te doen. Hiermee kunnen ze hun moeder verrassen op bijvoorbeeld Moederdag. Je kunt natuurlijk allerlei vormpjes gebruiken hiervoor, bloemen of kleine en grote hartjes, etc. […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Gouden stoofpeertjes

Gouden stoofpeertjes

Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn met kurkuma gestoofd waardoor ze een mooie ‘gouden’ kleur krijgen. Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs. Omdat ze zo feestelijk zijn, passen ze prima in een Kerstmenu. Een […]

Rundvlees curry

Rundvlees curry

Deze Indiase rundvlees curry is een lekkere kruidige en pittige curry. Mals vlees en aromatische kruiden vormen de ultieme curry vol smaak en heerlijkheid. Laat het koelere weer maar komen met een troostend bord van deze curry geserveerd met geurige rijst. Duidelijk de beste manier om de unieke smaak van een authentieke curry te laten […]

Kruidige pompoenblokjes

Kruidige pompoenblokjes

Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Bak de pompoenblokjes in specerijen zoals mosterdzaad, Nigellazaadjes, kaneel, kardemom en gember. Een rode peper erbij voor extra pit. Je weet niet wat je proeft! Het is een briljante manier om verse pompoen te bereiden. Het is een heerlijk bijgerecht om te serveren in plaats van geroosterde […]

Appel energieballetjes

Appel energieballetjes

Gezonde energieballetjes met de smaak van appeltaart.

Zoete Halloween vleermuizen

Zoete Halloween Vleermuizen

Lekkere zoete snack voor Halloween. Ze zijn zo lekker, ik zou er maar meer van maken.

Kruidige appelcompote

Kruidige appelcompote

Lekker bij kip, kalkoen of varkensvlees of eet het als toetje.
Ik vind compote lekkerder dan appelmoes omdat in de compote nog stukjes appel zitten.

Pompoensmoothie

Pompoensmoothie

Pompoenseizoen is aangebroken en omdat wij regelmatig ’s morgens een smoothie als ontbijt nuttigen, kan de pompoen uiteraard hier niet ontbreken. Ik heb de (flessen)pompoen gehalveerd en met de snijkant naar onderen in een oven (180˚C) gegaard in ongeveer 35-45 minuten. Laten afkoelen en toen het vruchtvlees eruit geschept. Dit is de basis voor deze smoothie.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden