Deze salade met gerookte kip en kersen is een simpele maar lekkere salade. Het zoet zure van de kers gaat goed samen met de gerookte kip. Als er kersen volop verkrijgbaar zijn, koop ze dan en eet ze zo of verwerk ze in een lekker recept. Als je eetbare bloemetjes in de tuin hebt staan, […]
Ik heb diverse paddenstoelen bij elkaar gesprokkeld …. nee niet in het bos maar bij diverse groenteboeren en heb daar deze heerlijke vegetarische lasagne met paddenstoelen en kaassaus van gemaakt. Lekkere aardse smaken met de romigheid en zoute pit van de kazen. Het is een grote schaal geworden, dus genoeg voor heel veel eters. De […]
Gezouten boontjes herinnert mij aan mijn oma die een hele grote moestuin had. Groenten en fruit vers uit haar eigen tuin en het overschot werd geweckt voor de koude wintermaanden. Wij mochten haar daarbij helpen, snijboontjes snijden met een speciaal snij-apparaatje en dan in de weckpot met heel veel zout. Zodoende bleven de boontjes heel […]
Combineer pompoen, zachte ricotta kaas, spinazie en een beetje extra kaas voor een pastadiner waar het hele gezin dol op zal zijn. Deze gevulde pastaschelpen zijn gevuld met gekruide ricotta, pompoen en spinazie en vervolgens overgoten met een heerlijke beurre noisette! Een gezellige twist op klassieke gevulde met tomatensaus. De pastaschelpen met spinazie en pompoen […]
Deze spelt met gebakken bloemkool is een lekker vullend en gezond vegetarisch gerecht. De salade is geweldig om het hele jaar door te serveren en je kunt het warm of koud eten. Gezond, vullend en smaakvol, deze geroosterde bloemkool- en speltsalade is ook perfect voor in je lunchbox. Deze gebakken bloemkool met spelt is precies […]
Nutella ijs zelf maken zonder ijsmachine en met slechts vijf ingrediënten. Je hoeft alleen maar te kloppen en in te vriezen! Dit ijs is niet goed voor de lijn, maar zo lekker. Ik heb op mijn blog diverse recepten staat voor ijs zonder ijsmachine en dit is er eentje van. En wat voor een, als […]
Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik ben er gek op!