Pastinaakpuree met paarse wortelen

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten.   Groenten uit de polder   Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]

Geroosterde flower sprouts stamppot

Geroosterde flower sprouts stamppot

Wil je eens een heel ander stamppotje maken, probeer dan eens deze geroosterde flower sprouts stamppot. Ik mocht een hele grote zak lokale flower sprouts ontvangen en had daar al deze Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel van gemaakt. Met de rest van die bijzondere groente heb ik dus een stamppotje gemaakt.   Flower […]

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Ik ben gek op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar een recept heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met fenegriek kaas gemaakt, dit was zo lekker dat ik gelijk het recept maar heb uitgeschreven voor jullie. Je kunt er ook een vegetarische variant van maken door […]

Bitterballen met chorizo en paprika

Bitterballen met chorizo en paprika

Het is weer zo ver …. de swiepswapswoep receptenswap van Mandy van Mandyandmore is deze maand weer een feit. Ik werd gekoppeld aan Ilona van Worstenbroodenwijn. Misschien wist je het nog niet, maar die leuke Ilona is DE bitterballen koningin van Nederland. Natuurlijk moest het een bitterbalrecept worden die ik ging maken van haar en […]

Fondue met drie soorten kaas

Fondue met drie soorten kaas

Ik heb toch een heerlijk kaasfondue recept voor jou. Een fondue met drie soorten kaas. Je kunt dit recept als avondmaaltijd voor vier personen serveren, of serveer het als borrelhap voor ongeveer acht personen. Ik heb al diverse kaasfondue recepten uitgeprobeerd, maar dit recept is echt top en het is echt niet moeilijk om te […]

Pompoen karamel cake

Pompoen karamel cake

Nou ik heb toch een hemels recept voor jullie. Deze pompoen karamel cake is een mix van sticky toffee pudding, tarte tatin en een gember en pompoen cake in een. Vier zaligheden in een cake, dit wil je proeven! Het ultieme nagerecht voor een koude avond of een heerlijke cake bij een kop koffie of […]

Croque monsieur

Croque monsieur

Wij zijn gek op tosti’s en vooral op de Croque monsieur. Een ham-kaas tosti 2.0 zeg maar. Deze Franse tosti heeft nog een heerlijke bechamel/kaassaus als topping. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen door de gesmolten kaas en de romige saus.   Croque monsieur   Een Croque monsieur lijkt dus niet echt op […]

Baked oatmeal met bramenjam

Baked oatmeal met bramenjam

Gebakken havermout oftewel baked oatmeal met bramenjam is een heerlijk en vullend ontbijt. Ik ben gek op havermout zowel warm als koud. Overnight oats is zo’n makkelijk koud ontbijtje wat je ’s avonds klaarmaakt en in de koelkast zet en dan staat de volgende dag jouw ontbijtje klaar. Nu heb ik helemaal de baked oatmeal […]

Mega chocolade koek

Mega chocolade koek

Ik was alleen thuis en had zin in iets lekkers (ssst niet verder vertellen hoor). Meestal als ik iets bak, is het al gelijk op als het uit de oven komt. Hubbie is namelijk een cookiemonster! Ik had dus trek in chocolade en in koekjes. Maar vaak als ik koekjes bak mislukt dit omdat het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden