Ik mocht een heerlijke fles Smoky BBQ saus van Your Organic Nature ontvangen. Lekker bij de barbecue, maar ik ga daar natuurlijk weer een gerechtje mee verzinnen. Het zijn deze heerlijke Taco’s met pulled zalm en bbq saus geworden. BBQ saus Deze Your Organic Nature Smoky BBQ saus is een lekkere pittige en […]
Soms als ik alleen thuis ben, heb ik niet zo zin om uitgebreid te koken voor mezelf. Dan maak ik wel iets lekkers maar iets wat snel klaar is en makkelijk te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze toast met avocado, spiegelei en paprikaolie voor mezelf op een avond. Natuurlijk ook lekker als lunch of […]
Ziet deze romige avocadodip met kruiden er niet prachtig uit? En het is ook nog eens super lekker en een verantwoorde dip. Natuurlijk kan je alles met elkaar pureren tot een gladde saus, maar ik vond het leuk om de kruiden apart te mixen en dit dan op deze manier door de saus te roeren […]
Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]
Hoera, de Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! Natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in jouw keel te laten glijden, maar het is ook heerlijk om er deze bijzondere haringsalade met kerriesaus van te maken. Meestal wordt een haringsalade met biet en appel gemaakt, ik wilde weer eens iets anders doen. Had […]
Ik heb nog een paar geblancheerde aspergepunten en doperwten over van een ander gerecht. Een half zakje sla ligt er ook nog in de koelkast. Tijd om weer eens een salade in elkaar te flansen. Sojaboontjes heb ik meestal wel in de vriezer liggen en feta ligt er altijd wel in de koelkast. De tuin […]
Een Dutch baby is een luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze het ook wel German pancake, Bismarck of een Dutch puff. Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven […]
Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit sushi rijst met gemarineerde rauwe vis zoals tonijn en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel superverse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een sushi rijstbowl […]
Dit recept voor mozzarella pannenkoekjes heb ik een keer van een vriendin gekregen. Zij volgt het koolhydraatarm dieet. Mijn nieuwsgierigheid was wel getriggerd en dat moest ik uitproberen natuurlijk. Het zijn groene mozzarella pannenkoekjes geworden, belegd met ham en avocado. Het voordeel van dit pannenkoekje is dat het koolhydraatarm is, maar wel rijk aan eiwitten […]
Deze omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème zijn leuk als borrelhap of voorgerechtje op een speciale avond. Of maak dit klaar op feestdagen zoals bijvoorbeeld het Paasweekend. Lekker met zijn allen uitgebreid brunchen of lunchen. Ik heb dille in de omelet verwerkt, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken zoals bieslook of peterselie. […]