Een simpele appel blauwe bessen crumble die slechts 10 minuten kost om voor te bereiden en die zeker in de smaak valt bij het hele gezin! Serveer met ijs, vla of room voor een werkelijk heerlijk dessert. Ik ben een groot fan van crumbles, zoals blijkt uit de meerdere crumble recepten op deze blog. Het […]
Een lichte en pittige venkel appelsalade met dungesneden venkel, appels en selderij, gegarneerd met een lekkere yoghurtsaus. Deze venkel appelsalade is alles wat je maar kunt wensen in een verfrissende salade. Venkel wordt niet vaak gegeten in ons land en dat is jammer. Het is het hele jaar door te vinden in supermarkten en groenteboeren. […]
Het einde van de zomer hoeft niet het einde van de salades te betekenen. De pastinaak is van nature zoet, een eigenschap die door het roosteren wordt benadrukt. De linzen voegen een neutraal eiwitelement toe. Als je dit nog eens probeert, zouden kikkererwten of andere peulvruchten ook goed werken. Het geheel wordt opgetild door een […]
Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]
Ik zag gezouten boontjes liggen bij mijn groenteboer en moest gelijk aan mijn oma denken. Mijn oma had een hele grote moestuin en een boomgaard waar ze vooral zomers heel erg druk mee was. Alle groente en fruit vers uit eigen tuin, hoe lekker is dat. Maar als er te veel groente en fruit kwam, […]
Knapperige bleekselderij en smeuïge blauwe kaas maken deze snelle salade extra speciaal. Dit verrukkelijke recept voor selderij salade met blauwe kaas dressing is klaar in slechts 10 minuten. Selderijstengels en blauwe kaas is een klassieke combinatie. En dat is niet voor niets, het is gewoon een match in heaven. Bleekselderij Bleekselderijsalade met appel […]
Zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.
Zie je raapstelen bij de groenteboer liggen, dan weet je dat de lente eraan komt. Deze voorjaarsgroente is het jong geoogste blad van de meiknol. De licht groene blaadjes zijn langwerpig en ingesneden en je kunt het heel goed verwerken in een lekkere salade. Ik heb nu een salade van raapstelen en avocado met nog […]
Lekkere pittige salade van ‘vergeten’ groenten.