Spinazie yoghurtdip

Spinazie yoghurtdip

De lekkerste recepten ontstaan soms uit restjes. Ik had te veel spinazie gekookt of eigenlijk geroerbakt en er bleef zowaar iets over. Normaal blijft er nooit groente over bij ons, maar omdat ik twee soorten groenten gemaakt had, deze keer wel. Wat doe je met zo’n klein beetje spinazie? Ik had ooit eens een spinazie […]

Vegetarische noedels met tahinsaus

Vegetarische noedels met tahinsaus

Ik heb voor jullie een makkelijk te maken en heerlijk noedel gerecht. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven. En deze vegetarische noedels met tahinsaus heb je ook nog eens snel in elkaar geflanst, ideaal voor een drukke dag.   Noedels   In principe kan je elk […]

Falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus

Falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus

Ik had in de aanbieding falafel gekocht en die bleven maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets mee te maken. Falafel is natuurlijk heerlijk in een pitabrood, maar ik wilde nu iets anders. Het is een heerlijke vegetarische en vegan falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus geworden. Lekkere krokante falafelballetjes op een […]

Halloumi met honing en roze peper

Halloumi met honing en roze peper

Een simpel met superlekker gerechtje. Serveer deze halloumi met honing en roze peper als lunch, borrelhap of voorgerechtje. Heerlijke gebakken halloumi wat knapperig van buiten en nog zacht van binnen is overgoten met zoete honing met een roze pepertje. Met slechts vijf ingrediënten, flans je dit supersnel in elkaar. En zeg nou zelf, dit ziet […]

Aardappel en kikkererwtenpuree

Aardappel en kikkererwtenpuree

Ik wilde weer eens aardappelpuree maken, maar omdat wij niet zo vaak aardappelen eten had ik te weinig in huis. Wel zag ik nog een pot kikkererwten in de voorraadkast staan. Laat ik eens gek doen en deze twee combineren. Nou ik kan je verklappen dat deze aardappel en kikkererwtenpuree een goede combinatie was. Je […]

Kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous

Kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous

Ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Deze kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous salade is bijzonder smakelijk door de Midden-Oosterse specerijen en kruiden die erin verwerkt zijn. Je kunt het gerecht warm, lauwwarm en zomers zelfs koud serveren.   Kipgehakt   Tegenwoordig is er in elke supermarkt bij de vlees afdeling kipgehakt te koop. […]

Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel

Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel

Had ik jullie al laten weten dat ik gek ben op bloedsinaasappels? Vast wel en dat is ook te zien aan de hoeveelheid recepten met deze heerlijke sinaasappels. Als ze in het seizoen zijn, sla ik ze gelijk in want het seizoen is maar kort. Ik er heb nu deze zalige toast met opgeklopte burrata […]

Stoofpeertjes met saffraan en kardemom

Ik heb al diverse recepten voor stoofpeertjes op de site staan, maar maak ze elke keer weer op een andere manier klaar. Deze keer zijn het stoofpeertjes met saffraan en kardemom geworden. Ik kwam op het idee omdat ik een tijdje geleden een saffraan en kardemom panna cotta gemaakt had en ik deze smaakcombinatie zo […]

Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Ik ben weer eens bij mijn favoriete Turkse supermarkt geweest in een stad bij ons in de buurt. Ten eerste heb ik bloedsinaasappels gekocht daar, die trouwens helemaal niet duur waren. En ook nog echte feta, olijven, platbrood en nog veel meer lekkers. Thuisgekomen kreeg ik honger en bij het uitpakken van de boodschappen ontstond […]

Pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel

Pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel

Wij zijn gek op pastinaak en je kunt daarom ook aardig wat recepten van deze groente vinden op de site. En ondanks dat ik al diverse pastinaaksoepjes erop heb staan, heb ik toch weer een ander recept ervoor gemaakt. Deze pastinaaksoep met ras-el-hanout en sinaasappel is een heerlijke romige en vegetarische soep met de kick […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden