Harissa kipkebabs met parelcouscous

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]

Succotash

Succotash

Dit klassieke recept uit het zuiden van Amerika is een fijne manier om lekker veel groente in te verwerken. Succotash is een gezond en lekker groentegerecht met een lange historie uit de zuidelijke staten van de USA. Een kleurrijk bijgerecht waarmee je een behoorlijk portie groente naar binnen krijgt. Hier is mijn versie van dit […]

Preisalade met macadamianoten en dragon

Preisalade met macadamianoten en dragon

Ik heb een bijzonder bijgerecht voor jullie. Deze preisalade met macadamianoten en dragon is weer eens iets anders als bijgerecht. Als je een liefhebber van prei bent, dan is dit echt iets voor jou. Serveer het op een mooie schaal tijdens een etentje thuis en de complimenten vliegen jou dan om de oren.   Prei […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Roergebakken palmkool met tahin

Roergebakken palmkool met tahin

Ik had een bos palmkool gekocht bij mijn groenteboer en wilde deze groente weer eens op een andere manier bereiden. Het is roergebakken palmkool met tahin, knoflook, komijn en harissa geworden. Hierdoor heb ik deze robuuste kool heerlijke Midden-Oosterse smaken meegegeven. Probeer het eens!   Palmkool   Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is […]

Gebakken krieltjes met daslook

Gebakken krieltjes met daslook

Heerlijk de daslook piept uit de grond in mijn tuin. Nu heb ik vorig jaar al heel veel recepten gemaakt met deze daslook en nu moet ik natuurlijk weer nieuwe gerechten ermee verzinnen. Het zijn deze heerlijke gebakken krieltjes met daslook geworden. En als het daslook niet meer in het seizoen is, kan je ze […]

Boterzachte kool uit de oven

Boterzachte kool uit de oven

Het is winter en de verse groenten van het land zijn wat beperkt. Het is vooral veel koolsoorten, boerenkool, knolgroenten, spruitjes en penen zoals wortelen en pastinaken. Stuk voor stuk heerlijke groenten, waar je heel veel verschillende gerechten van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld met kool. Ik heb voor jullie een zalig recept voor een boterzachte […]

Aardappel en kikkererwtenpuree

Aardappel en kikkererwtenpuree

Ik wilde weer eens aardappelpuree maken, maar omdat wij niet zo vaak aardappelen eten had ik te weinig in huis. Wel zag ik nog een pot kikkererwten in de voorraadkast staan. Laat ik eens gek doen en deze twee combineren. Nou ik kan je verklappen dat deze aardappel en kikkererwtenpuree een goede combinatie was. Je […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Pastinaakpuree met rozemarijn

Pastinaakpuree met rozemarijn

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree met rozemarijn zal het goed doen als bijgerecht met op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Extra romige en super gladde puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve dan een luchtige aardappelmousseline. Het voordeel van deze pastinaakpuree is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden