Flatbreadtosti met groene asperges en feta

Flatbreadtosti met groene asperges en feta

In de Flevourbox van mei zaten o.a. weer die heerlijke Libanese platte broden. Ik heb er al een paar lekkere gerechten mee gemaakt en nu is het een flatbreadtosti met groene asperges en feta geworden. Omdat het de tijd van asperges en daslook is, heb ik dit verwerkt in deze heerlijke tosti’s. Dit gerecht is […]

Orzotto met asperges en dillepesto

Orzotto met asperges en dillepesto

Ik wilde een risotto met voorjaarsgroenten maken. Dacht dat ik nog genoeg risotto rijst in huis had, maar het was maar een heel klein beetje. Wel had ik nog genoeg orzo in huis. Daarom is het een orzotto met asperges en dillepesto geworden. En eigenlijk vind ik orzo pasta ook nog eens lekkerder dan risotto […]

Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Ik heb een makkelijk te maken en smakelijk gerecht voor jullie. Met deze heerlijke kipgehaktballetjes in een saus met parelcouscous heb je Marokkaanse smaken te pakken. Je zou in plaats van kipgehakt ook blokjes kipfilet, kipdijfilet, vis, lamsgehaktballetjes, vegetarische balletjes of vegetarische kipstukjes kunnen gebruiken.   Kipgehakt   Ik ben gek op kipgehakt, je kunt […]

Dukkah lamshaasjes met tahinsaus

Dukkah lamshaasjes met tahinsaus

Ik had die lekkere Dukkah van Souq gekregen en nog lamshaasjes in de vriezer liggen. Die twee leken mij een goede combinatie en daarom aten wij vandaag dukkah lamshaasjes met tahinsaus. En het was inderdaad een heerlijke combi, vooral met de groene tahinsaus die ik van daslook gemaakt had. De dukkah geeft het lamsvlees een […]

Krokante kipdijfilet nuggets

Krokante kipdijfilet nuggets

Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie voor krokante kipdijfilet nuggets. Je kunt het als snack serveren, maar het is ook lekker met lekkere koolsalade erbij. Deze nuggets zijn lekker pittig gekruid en krokant gefrituurd. En ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Maak ze snel, je eet je vingers erbij op!   Nuggets […]

Megagrote en pittige slavinken

Megagrote en pittige slavinken

Ben jij ook zo gek op slavinken? Nou probeer dan eens dit recept. Zelf slavinken maken is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens superlekker. Je kunt namelijk zelf de smaak bepalen en je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb nu megagrote en pittige slavinken gemaakt […]

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

We hadden zin in pizza en die laten we nooit bezorgen, maar maken deze zelf. Omdat ik al zoveel verschillende pizza recepten op de site heb staan, moest het weer een andere worden. En omdat ik gek ben op de smaken van het Midden-Oosten, is het deze keer een pizza met feta, aubergine en kikkererwten […]

Za'atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Za’atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken. De smakencombinatie met de specerijen en kruiden vind ik zo lekker, ik denk dat dit wel mijn meest favoriete keuken is. Alhoewel …. ik vind de Aziatische, Franse, Italiaanse en Spaanse keuken ook zo lekker. Ik vind eigenlijk alles lekker, dat is […]

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus

De zomertijd is begonnen, de temperaturen stijgen en de aspergekopjes komen uit de grond. Ik mocht een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen en heb daar deze zalige Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus van gemaakt. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel […]

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Boer Karin van de Polderkip en Polderknoflook liet mij weten dat ze in nieuw product hadden, namelijk knoflookpoeder gemaakt van hun rode knoflook. Of ik dit proberen wilde. Natuurlijk wil ik dit proberen, wij zijn immers gek op knoflook! Dus op een vrijdagmiddag – als haar winkeltje open is – naar het buitengebied gereden en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden