Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]
Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal. Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]
Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]
Dulce de leche ken jij dat? Het is een karamelpasta, gemaakt gecondenseerde melk. Je kunt het voor heel veel recepten gebruiken, zoals in gebak, ijs ervan maken of een topping voor brownies. Ook lekker op een pannenkoek of op je boterham. Je kunt het heel makkelijk zelf maken. Als je die karamel gemaakt hebt, is […]
Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]
Manlief heeft 24 jaar in Florida (USA) gewoond en is daar verslingerd geraakt aan Key Lime Pie. Nu maakt zijn zoon fantastische Key Lime Pies voor hem, dus daar waag ik mij maar niet aan. Ik heb dit weekend een Lime Posset gemaakt, dit komt qua smaak wel een beetje in de buurt van de […]
Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]
Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]
Deze aardbeien coupe Romanoff is een heel klassiek dessert. Een retro toetje wat je niet vaak meer op een menukaart van een restaurant ziet staan. Maar waarom niet, het is een heerlijk nagerecht met verse aardbeien. De zomerkoninkjes liggen te lonken bij de groenteboer, tijd om deze dessert eens te maken. Er bestaan heel veel […]
Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde […]