Dit bananenbrood in een kom is een heerlijk ontbijt. Je kunt het warm of koud eten. Maak het een avond van te voren klaar en bak het de volgende ochtend in de oven en eet het dan lekker warm. Of je bakt het ’s avonds en eet het koud de volgende ochtend. Je kunt er […]
Als bloggerinsider van Rutger Bakt ben ik uitgedaagd om voor de Philadelphia cheesecake Bloginsiders-actie een cheesecake te maken. Hiervoor ontving ik een Philadelphia verrassingsbox met daarin 2 kuipjes Philadelphia en 1 reep Cote d’Or chocolade puur. Het is een Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping geworden. Drie guilty pleasures die ook nog eens heel goed […]
Zelf een karamelsaus maken is helemaal niet moeilijk. Je moet er wel even bij blijven voor een goed resultaat. Deze karamelsaus met zeezout is heerlijk over een bolletje (vanille)ijs, pannenkoeken of een cheesecake. Ik heb licht bruine basterdsuiker gebruikt, deze suiker wordt wel wat donkerder dat kristalsuiker. Karamel Karamel is niets meer dan […]
Ik zal het maar meteen bekennen …. ik houd niet zo van quinoa. Dat komt niet door de smaak maar door de textuur. Hetzelfde heb ik met couscous, daarom gebruik ik meestal parelcouscous. De structuur hiervan vind ik wel lekker. Maar op deze manier bereid vind ik quinoa wel lekker. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is […]
Bedenk een dag van tevoren dat je deze sinaasappel banaan smoothie wilt maken omdat het lekker is als je bevroren bananen gebruikt. Deze smoothie is een heerlijke en gezonde start van de dag of als tussendoortje wanneer je trek hebt. Om de smoothie nog meer vullende te maken, kan je er wat havermout in doen […]
Deze vogelnestjes met Paaseitjes zijn helemaal niet moeilijk te maken en zijn een lekkere traktatie met de Paasdagen. Leuk om met de kinderen te doen. Ik heb een uurtje van te voren de donuts even apart verpakt in de vriezer gelegd, zodat de chocolade sneller zal opstijven op de donuts. Mocht je nog wat […]
Waarschuwing vooraf: vooral niet maken…..dit Oreo gezouten karamel en ganache taartje is verslavend lekker taartje. Zout in karamel of chocolade is het helemaal. Het geeft een nieuwe smaakdimensie en haalt het hele zoete van de karamel of chocolade af. Probeer deze combinatie eens, lekkere bodem van Oreo koekjes, karamel met zoute pinda vulling en daarboven een […]
Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]
Deze Santuario koffie cocktail met ginger ale en Grand Marnier is een heerlijke cocktail. Ik had nooit gedacht dat koffie in een cocktail zo lekker kon zijn. Ik heb hiervoor de Santuario cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf espresso zetten en deze laten afkoelen. In plaats van […]
Koffieliefhebbers, dit is voor jou: een simpel no bake cheesecake recept! Dit is zo goed en zo gemakkelijk. Je kunt deze koffie cheesecake in een glaasje echt in minder dan 30 minuten maken. Als je geen zin hebt om te bakken, maar toch zin hebt in iets zoets, probeer dan dit cheesecake recept. Met de […]