Peterseliewortel soep met gerookte zalm

Peterseliewortel soep met gerookte zalm

De peterseliewortel en de pastinaak lijken op elkaar maar zijn twee heel verschillende groenten. De smaak is zeer verschillend, de peterseliewortel is kruidig en smaakt een beetje naar peterselie en de pastinaak is een wat zoetere wortel. Vroeger noemden we dit ‘vergeten groenten’, maar de pastinaak is tegenwoordig volop verkrijgbaar in het seizoen. De peterseliewortel […]

Mokka crème brûlée

Mokka crème brûlée

Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze […]

Speculaas spekjes

Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de […]

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Ik ben groot fan van Nigella Lawson, heerlijk mens en heerlijke recepten. Ik zag eens het recept Forgotten cookies voorbij komen en die leken mij erg lekker. Ik had nog wat eiwitten in de koelkast staan, dat kwam dus goed uit. Natuurlijk maak ik er weer mijn eigen variant van, het zijn schuimkoekjes met cranberries […]

Eendenborst met ingelegde druiven

Eendenborst met ingelegde druiven

Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere […]

Romige pompoen gratin met salie

Romige pompoen gratin met salie

Voor deze Romige pompoen gratin met salie gebruik je alleen de hals van de flespompoen. Koop daarom eentje met een lange en smalle hals. Ik sneed ongeveer 750 gram aan plakjes van de pompoenhals. De rest van de pompoen kan je weer voor een ander gerecht gebruiken. Het is een heerlijk bijgerecht voor een feestelijk […]

Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop

Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop

Dit stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop is zo lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk te maken. Je moet wel zelf stoofpeertjes maken en dit vergt even tijd, maar ja dan kan je ook wel een heel bijzonder en feestelijk dessert maken voor bijvoorbeeld de Kerstdagen.   Allereerst maak je stoofpeertjes voordat je dit ijs […]

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Voor deze geroosterde radicchio en bieten met vijgen heb ik de bietjes van te voren gepoft in de oven. Als je ze op deze manier gaart, krijg je een heerlijke volle bietsmaak. Je kunt dit eventueel een dag van te voren doen, dan heb je op de avond niet zoveel werk aan dit gerecht. Natuurlijk […]

Gekonfijte zalm met oranje groenten

Gekonfijte zalm met oranje groenten

Deze Gekonfijte zalm met oranje groenten is een feestelijk recept en maak je als je een speciaal dinertje wilt geven. Het vergt wel wat (voor)bereiding, maar dan heb je ook wel iets bijzonders.   Zalm konfijten is een hele bijzondere manier op deze vis te bereiden. Je laat het heel langzaam garen in olijfolie. De […]

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Een rollade is een stuk vlees wat opgerold is en met een touwtje bijeengehouden wordt. Rollades zijn altijd feestelijk, of het nu om een runder-, varkens, kip- of kalkoenrollade gaat, zet deze op tafel en de feeststemming zit erin. Voordeel van een rollade is dat je deze voor veel mensen kunt bereiden. Afhankelijk van de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden