Deze vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal is een heel klassiek recept, echt retro. Gebruik voor de quenelles bijvoorbeeld verse kabeljauw of een andere witvis. Vis uit de vriezer gaat mislukken, dit wordt te nat. Als je helemaal professioneel wilt doen, haal de gemalen vis dan door een zeef voor een heel mooi […]
Beurre blanc, oftewel witte botersaus, is een klassieke Franse saus. Deze saus serveer je bij vis, vlees of groenten. Het hoofdbestanddeel is dus boter, gebruik wel echte roomboter en geen margarine! In plaats van witte wijn kan je ook een azijn of bouillon gebruiken of zelfs een combinatie hiervan. Zelf beurre blanc maken is even […]
Ziet dit er niet feestelijk uit? Echt een salade om als voorgerecht te serveren tijdens een dinertje thuis. Helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het meeste van te voren bereiden. Zoals de dressing en de dunne plakjes snijden. Ik heb de plakjes met een mandoline gesneden. Voor deze salade met koolrabi, rammenas en gerookte […]
Herfst is de tijd van pompoenen. Tegenwoordig zijn ze in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Voor deze pompoenlasagne met salie heb ik een flessenpompoen gebruikt, omdat de hals zo handig in dunne plakken te snijden is. Ik heb hiervoor Risenta lasagnebladen gemaakt van 100% biologische gele sojabonen gebruikt. Dit is een en heerlijke glutenvrije […]
In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk zaten weer heerlijke producten. Onder andere een mini geiten brie met fenegriek van Alphenaer. Ik ben gek op geitenkaas en fenegriek, dus dit was een ideale combinatie voor mij. Natuurlijk is deze geitenbrie heerlijk op een toastje, maar ik wilde hem eren op een lekkere bruschetta. […]
Deze saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries zijn een lekkere hartige traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Laat alleen wel een dag van te voren de cranberries marineren in de rode port, zodat zij zich lekker kunnen volzuigen met deze zoete wijn. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg […]
Een varkensfiletlapje is een mager stuk vlees, daarom is het moeilijk om het niet te droog te bakken. Door de filetlapjes kort aan te bakken in de pan en daarna goed in te pakken in aluminiumfolie, krijg je toch een sappig stukje vlees. Als je er een lekkere saus bij serveert, maak je het filetlapje […]
Ik ga deze gevulde mini pompoentjes met kalkoen maken voor Thangsgiving. De vierde donderdag van november wordt Thanksgiving gevierd in Amerika. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika heeft gewoond, maak ik regelmatig ‘Amerikaanse’ gerechten voor hem. En dit gerecht bevat alle ingrediënten die meestal gebruikt worden voor een Thanksgiving diner, zoals bijvoorbeeld pompoen, kalkoen, maïs […]
Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden. Ik zag deze leuke potjes staan […]
Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]