Deze cranberrysaus is waarschijnlijk niet de zoete cranberry compote die je verwacht. Het is een hartige en Oosterse twist op de cranberry compote, eens iets heel anders. Ziet het er niet feestelijk uit? Maak deze zalm uit de oven met cranberrysaus, je zult versteld staan van de smaken en je krijgt heel veel complimentjes. […]
Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie. Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe […]
Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren. Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt […]
Zo na de feestdagen blijf je meestal met wat restjes eten van het diner zitten. Maar van die restjes kan je weer een heerlijk gerecht maken. Zo heb ik na het verorberen van een Tomahawk steak, met de restjes vlees en aardappelen deze heerlijke beef salade met truffelaardappelen gemaakt. Dit kan je natuurlijk ook doen […]
Ik mocht twee bijzondere stukken vlees ontvangen van Beef & Steak. Namelijk een Brisket en een Tomahawk steak. Ik noem het bijzondere stukken vlees, omdat je deze niet zomaar bij jouw slager ziet liggen. De Brisket gaat Roderick bereiden op zijn speciale BBQ / Smoker en met de Tomahawk ging ik aan de slag. Nou […]
Met Thanksgiving (4e donderdag in november) wordt in Amerika vaak een pumpkin pie gemaakt. Het is een klassiek, favoriet Thanksgiving-dessert voor het hele gezin! Deze klassieke Amerikaanse pompoentaart is romig, dik en overheerlijk met een heerlijke pompoensmaak. Ik heb het gemaakt met een taartbodem van speculaasjes en walnoten. En vooraf maak je de pompoenpuree door […]
Vind je de kleur van deze paarse zoete aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donkerpaars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een. De paarse zoete aardappel is een exclusieve […]
Als je eens wilt uitpakken met een feestelijk etentje of het Kerstdiner thuis, maak dan deze eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen. Natuurlijk kan je er pompoenblokjes of pompoenpuree bij serveren. Maar ik vond de pompoen op deze manier geserveerd wel leuk op het bord staan. Doe wat voor jou het makkelijkste is. Gebruik zachte vijgen […]
Deze gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren is een variant op het eiergerecht de Shakshuka. Hiervan vind je nog meer variaties op mijn site. Met slechts een paar ingrediënten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar. Ik heb koningsboleten, shiitake, oesterzwammen en shimeji paddenstoelen gebruikt. Omdat het herfst is, zijn deze nu volop verkrijgbaar […]
Zeg je herfst dan zeg je pompoenen. En de topper van Starbucks in deze tijd is toch wel de Pumpkin spice latte. Dit drankje is super populair in Amerika en nu dus ook daarbuiten. In Amerika kan je pompoenpuree kant-en-klaar in blik krijgen, ik heb het hier nog nooit gezien. En dat is misschien maar […]