Deze Witte Kerstfudge vormpjes zijn een leuke traktatie om weg te geven met de feestdagen. Pak ze mooi in doorschijnend folie, rode strik eromheen en een lief kaartje eraan en je verrast iedereen met zo’n cadeautje. In de witte chocolade komen de rode balletjes heel goed uit. Je kunt ook andere taartendecoraties erin gebruiken, […]
De klassieke garnalencocktail blijft een topper, maar deze twist eraan is super lekker. Gebruik hiervoor wel de Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn wel een stuk duurder, maar wel een stuk lekkerder. Ik had het geluk dat ik een hele verpakking garnalen gekregen had met de Kerst en heb daar deze heerlijke Hollandse garnalencocktail met grapefruit […]
Van de heerlijke garnalen die ik mocht krijgen in de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk, heb ik een paar mooie gerechtjes gemaakt. Allereerst heb ik een bisque van de schalen gemaakt en natuurlijk een garnalencocktail. Er bleven nog wat garnaaltjes over en daarvan heb ik deze hartige Tompouce met Hollandse garnalen gemaakt. Het […]
In de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk zat een bak met echte verse Hollandse garnalen van het Nederlands Visbureau. Oeps ik moest ze nog pellen, dat was even een delicaat klusje met die grote handen van mij. Maar het is gelukt, heb ze er allemaal heelhuids uit gekregen. Nu had ik een bak […]
Een spoom is een tussengerecht tijdens een diner om het eten iets te laten zakken. Dit wordt vooral geserveerd bij een meerdere gangendiner. Het wordt vaak gemaakt van ijs overschonken met koude wijn of champagne. Deze granaatappel wild berries spoom is een frisse alcoholvrije alternatief voor de spoom. Je kunt het als aperatief, tussengerecht of […]
Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden. Het is een feestelijk maar […]
Sticky Toffee Pudding is een klassiek Engels dessert. Vaak wordt er nog slagroom of ijs bij geserveerd, maar ik vind dat niet nodig. Het is zo al lekker van zichzelf en er zitten al genoeg calorieën in! Maar als je dan toch gaat zondigen, doe het dan met dit lekkere dessert. Serveer deze Sticky […]
We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]
Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]
Tagliata is een klassieke Italiaanse salade gemaakt van plakjes gegrild vlees. Hierbij wordt meestal rucola, Parmezaanse kaas en een dressing geserveerd. Serveer het als een salade, een voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Het vlees wordt meestal kort gegrild of gebakken, rood/rosé en in dunne plakken geserveerd. Kies hiervoor wel een lekker stuk vlees, zoals een […]