Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt.   Het nagerecht wordt […]

Pappardelle met bavette Stroganoff

Pappardelle met bavette Stroganoff

Dit is toch wel een van mijn favorieten…..de Stroganoff saus. Vroeger moest ik deze aan tafel bereiden in het restaurant van mijn ouders. Nu verwen ik hubbie, familie of vrienden ermee. Deze pappardelle met bavette en Stroganoff saus, is een heerlijke combinatie geworden. Als je vlees- en pastaliefhebber bent, ga dit dan snel maken. Je […]

Bramen wild berries mocktail

Bramen wild berries mocktail

Voor deze bramen wild berries mocktail heb ik een Ginger ale limonadesiroop (Limeau) en een natural soda wild berries mint (Royal Club) gebruikt. Deze soda is licht koolzuurhoudend met een lekkere frisse fruitsmaak. Uitermate geschikt om te mixen in een mocktail. Mocht je nou geen ginger ale limonadesiroop kunnen vinden, gebruik dan een scheut ‘gewone’ […]

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Ik heb voor deze vegetarische tarte tatin van rode bietjes, mini bietjes gebruikt. Ik zag ze bij de groenteboer liggen en vond ze zo schattig dat ik ze gelijk gekocht heb. Deze kleintjes zijn heel erg geschikt voor deze hartige taart. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan de kleinste bietjes die je kan […]

Geroosterde hele knolselderij

Ja,ja, ik ben ook aan de hele geroosterde groenten. Zo zie je vaak hele bloemkool of andere groenten geroosterd in de oven voorbijkomen. Ik heb een geroosterde hele knolselderij bereid in de oven, maar dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld een koolraap, koolrabi, of een hele rode of witte kool. Zo’n stoere knolselderij uit de […]

Cranberry bloedsinaasappel mocktail

Cranberry bloedsinaasappel mocktail

Ja,ja, jullie zullen het wel gemerkt hebben. Sinds ik geen alcohol meer mag drinken vanwege mijn gastric sleeve operatie, ben ik helemaal verslingerd geraakt aan de zogenaamde mocktails. Een mocktail lijkt op een cocktail, alleen zit er geen alcohol in. Vandaag heb ik deze cranberry bloedsinaasappel mocktail gemaakt en dit is een heerlijk drankje geworden […]

Hartige taartjes met rode spitskool

Hartige taartjes met rode spitskool

Deze hartige taartjes met rode spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het tijdens een etentje thuis en je zult vegetariër en vleeseter hiermee een plezier doen. Je kunt natuurlijk ook een grote hartige taart ervan maken, plak dan de bladerdeeg plakjes aan elkaar. Het is een feestelijk taartje en de bereiding valt reuze mee. […]

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]

Puree van aardperen

Puree van aardperen

Deze puree van aardperen is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk etentje. Het is lekker bij wild, kalkoen, kip of vlees. Je kunt de puree eventueel maken met een staafmixer en het daarna door een fijne zeef halen, dan krijg je een soort mousseline van aardpeer. Ik vind het wel lekker als de puree grof […]

Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden