Rode biet ravioli met ricotta

Rode biet ravioli met ricotta

Ik heb toch een prachtig gerechtje voor jullie, namelijk deze mooie rode biet ravioli met ricotta. Het is ravioli, gemaakt van rode bieten. Als je een bieten liefhebber bent, dan wil je dit proberen. Het is dus geen pasta, maar een bietjes ravioli. Heerlijk als licht en vegetarisch voorgerechtje tijdens een etentje thuis. Gevuld met […]

Varkenshaas gevuld met abrikozen en appel

Varkenshaas gevuld met abrikozen en appel

Deze malse en sappige varkenshaas gevuld met abrikozen en appel barst van de smaken. Gedroogde abrikozen, appels en gember vormen een fruitvulling die het varkensvlees perfect aanvult. Het hoogtepunt van dit hoofdgerecht is de saus. Een elegante en indrukwekkende presentatie voor elke speciale gelegenheid, vooral de feestdagen. Dit recept kost wat werk, maar het eindresultaat […]

Coquilles alla Vodka

Coquilles alla Vodka

De Italiaanse Penne alla Vodka is een klassiek pastagerecht. De saus wordt gemaakt met tomatenpuree, crème fraîche of slagroom, knoflook, wodka en Parmezaanse kaas. De wodka in de saus geeft het een heerlijke smaak, probeer het maar eens! Daarnaast helpt het om de smaken te intensiveren en als emulgator voor het vet in de room. […]

Ricotta chocolademousse

Ricotta chocolademousse

Je zou nooit raden dat deze ricotta chocolademousse vol zit met eiwitten en vezels. Dit gezonde dessert zal elke zoetekauw tevredenstellen! Ik hou van elk dessert met chocolade en vooral van chocolademousse. En ik ben altijd op zoek naar makkelijke recepten die mijn chocoladebehoefte bevredigen zonder mijn gezonde voedingsplan volledig in de war te schoppen. […]

Bieten yoghurtdip met mierikswortel

Bieten yoghurtdip met mierikswortel

Ik heb toch een lekkere en verantwoorde dip voor jullie. Deze bieten yoghurtdip met mierikswortel zal het goed doen bij de borrel, maar ook als voorgerechtje. Serveer het met crackers en rauwkost en smullen maar. Dit recept is gebaseerd op Ćwikła, een pittige Poolse salade gemaakt van geraspte bieten en mierikswortel, die doorgaans met Pasen […]

gebakken aardappelen

De Lekkerste Gebakken Aardappelen

Aardappeltjes bakken is een kunst. Hier leer je hoe je de lekkerste, krokante gebakken aardappelen maakt. Met de juiste aardappelsoort, een beetje geduld en liefde tover je heerlijke ouderwetse gebakken aardappeltjes uit de pan. Wie wil dat nou niet? Welke aardappelen gebruik je? Voor het bakken van aardappelen kun je kiezen tussen vastkokende en kruimige […]

Kalkoenbout recept in rode wijn

Kalkoenbout Recept in Rode Wijn

Jaarlijks bereidt mijn moeder met Kerst een grote kalkoen voor ons gezin. Altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij die het lekkerst. Laatst zag ik in de winkel een hele kalkoenbout liggen en dacht: Die neem ik mee! Het lekkerste deel van de kalkoen, zonder dat je een hele kalkoen hoeft […]

Wildstoof recept met paddenstoelen

Wildstoof Recept met Paddenstoelen

Wil je tijdens de feestdagen echt uitpakken? Maak dan dit heerlijke wildstoof recept met paddenstoelen. Het is bijna onmogelijk om dit gerecht te laten mislukken! Perfect als je wild wilt serveren, maar niet weet welk type wild je moet kiezen. Ik gebruikte een wildpouletmix met hert, wildzwijn en haas. En geloof me, als dit gerecht […]

pastinaak puree in een bak

Pastinaak Puree

Ik heb een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree is een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen. Extra romig en super glad – geen aardappelpuree kan hier tegenop, behalve misschien een luchtige aardappelmousseline. Het mooie van deze puree is dat je er geen extra groenten bij hoeft te serveren. De puree ís de groente. […]

Vijgenroosjes met Prosciutto en burrata

Vijgenroosjes met Prosciutto en burrata

Dit voorgerechtje raakt alle juiste snaren, zoet, pittig en hartig. Rijpe vijgen worden ingesneden en gevuld met romige burrata kaas, een delicaat plakje Prosciutto en geroosterde pecan noten. Daarover kan je nog wat balsamico-siroop heen druppelen Serveer het met geroosterd brood om een feestelijk dinertje op een zeer smakelijke toon te beginnen! Het is een […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing