Haringsalade met kerriesaus

Haringsalade met kerriesaus

Hoera, de Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! Natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in jouw keel te laten glijden, maar het is ook heerlijk om er deze bijzondere haringsalade met kerriesaus van te maken. Meestal wordt een haringsalade met biet en appel gemaakt, ik wilde weer eens iets anders doen.   Had […]

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Vind je de kleur van deze paarse zoete aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donkerpaars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.   De paarse zoete aardappel is een exclusieve […]

Drie verschillende belegde bagels

Drie verschillende belegde bagels

Zoals jullie misschien wel weten heeft hubbie 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom verschijnen hier vaak Amerikaanse gerechten. Dit omdat hij af en toe nog wel heimwee heeft. En dan verwen ik hem maar met een voor hem bekend gerecht. Zo ook bagels, dit at hij vaak als hij buiten de deur ging ontbijten. Ja […]

Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]

Buffalo style kipkluifjes

Buffalo style kipkluifjes

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze Buffalo style kipkluifjes. Ik noem het Buffalo style, want meestal worden deze chicken wings gefrituurd en daarna gerold in een specerijenmix. Maar ik heb ze gegaard in de oven, ze zijn dus iets gezonder dan dat […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte aardappelen met 3 toppings. Je kunt het beste een zeer kruimige aardappel hiervoor gebruiken, deze geven het lekkerste resultaat. Een krokante buitenkant en lekker luchtig van binnen. Lees […]

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]

Broodje met kip roquefortsalade

Broodje met kip roquefortsalade

Nog op zoek naar een lekker makkelijke maaltijd voor het weekend? Probeer dan dit broodje met kip roquefortsalade, echt een heerlijke combi. Ik had nog gegaarde kipfilets liggen, maar je kunt ook kippenvlees gebruiken wat je bijvoorbeeld overhoudt van een gegrilde kip of zelf even de kipfilets garen in een beetje kippenbouillon. En nog zo’n […]

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Heerlijk weer een lang weekend. Pasen of Pinksteren is zo’n weekend dat je gezellig met z’n allen lekker kan uitslapen en daarna brunchen. Deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei is een heerlijk gerecht daarvoor. Als je het bladerdeeg hebt gebakken en laten afkoelen kan je het binnenste gedeelte van het bladerdeeg iets indrukken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden