Ik had een paar overrijpe bananen in de fruitmand liggen, tijd om weer eens een lekker bananenbrood te bakken. Ik heb al twee lekkere bananenbrood recepten op de site staan en daarom wilde ik nu een andere maken. Het is een Koffie bananenbrood met dadels geworden. En tjonge wat is die lekker zeg, waarom heb […]
Heb je een restje gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle gebakken rijst met groenten en ei van. Ook fijn om hierin restjes groente te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Een gebakken eitje erbij maakt het gerecht helemaal af. […]
Mozzarella is natuurlijk heerlijk op een pizza, maar deze zelfgemaakte mozzarella sticks zijn een traktatie bij de borrel. Je maakt ze in een mum van tijd en dan heb je zo’n lekkere krokante snack met een smeuïge kaas erin. En het voordeel van ze zelf maken is dat je het paneermeel naar eigen smaak kunt […]
Ik wilde al zo lang vegetarische bhaji burgers maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Maar toen ik de Cheese Rebelz Yellow burgers naturel mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, wist ik ineens dat ik deze twee ging combineren. Het is een te lekkere gegrilde kaas en uien bhaji […]
Het is volop het seizoen van de courgettes, misschien heb je ze wel in jouw moestuin staan. Ik heb een heerlijk recept om een courgette in te verwerken, namelijk deze chocolade courgette cake. Ik kwam op dit recept omdat ik nog een stuk gele courgette over had en dit niet wilde weggooien. No waste in […]
Deze Craquelé chocolade fudge koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. En alle ingrediënten voor deze overheerlijke koekjes heb jij waarschijnlijk wel in een keukenkastje staan. Maak ze snel want ze zijn waanzinnig lekker. Heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee. Bakken maar Sinds de Corona crisis ben […]
Ben jij gek op een mug cake, dan moet je deze pindakaas chocolade mug cake echt eens proberen. Ik heb er al een paar op de site staan, maar deze is echt te lekker. Zeker als je een liefhebber van pindakaas en chocolade bent. In een mum van een tijd gemaakt en daarna smullen maar. […]
En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]
Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]
Soms ontstaan recepten zomaar. Ik had nog een hele grote bos verse munt in de koelkast liggen. En zoals jullie misschien wel weten, blijft munt niet lang goed. Ik had deze bos gekocht omdat een vriend van ons in dry januari alleen maar muntthee dronk. Dus een heerlijk glas muntthee voor hem gemaakt, maar na […]