Dit is echt het beste recept voor pikant gehaktbrood, het is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Het wordt gemaakt met rundergehakt, varkens braadworst, lente-uien, groenten, specerijen en verse kruiden. Daarna wordt het in de oven gebakken met een lekkere topping. Hieronder vind je mijn favoriete tips voor een zelfgemaakt gehaktbrood waar iedereen om een […]
Begin het grillseizoen met biefstuk met zwarte knoflookmayonaise en geserveerd met zoete aardappelparten. Dit gerecht zit boordevol hartige heerlijkheden. Sommige dingen zijn gewoon ‘voorbestemd’. Zoals pindakaas en jam, hamburgers en friet, macaroni en kaas, begrijp ik wat ik bedoel? Nou, biefstuk en zwarte knoflook zijn ook zo’n match made in heaven. Er gebeurt iets magisch […]
Ik heb een heerlijk recept om boerenkool eens op een andere manier te bereiden. Deze vegetarische stamppot boerenkool met zoete aardappelen is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel goed voor je. Een typisch Nederlands gerecht met een speciale twist. Hiervoor heb ik de aardappel in de stamppot vervangen door zoete aardappel. […]
De dikke en stevige zwarte bonenschotel met zoete aardappel is een vegetarisch stoofpotrecept met een mix van kleurrijke groenten, zwarte bonen en warme cajunkruiden. Dit allemaal samen gestoofd om een smaakvolle maaltijd te bereiden. Bestrooi met verse kruiden en je maaltijd is in iets meer dan 30 minuten klaar. Stoofpot Ik hou van […]
En ja hoor, ik had weer eens te veel zoete aardappelen gepoft. Maar dat is eigenlijk helemaal geen ramp, kan ik er weer andere heerlijkheden van maken zoals deze zoete aardappel smoothie. Je zou het misschien niet verwachten, maar zoete aardappel of pompoen in een smoothie is heerlijk. Maak de smoothie zo dik of dun […]
Deze eenvoudige maar bevredigende zoete aardappel quesadilla’s zijn gemaakt met geprakte zoete aardappel, lente-uien, twee soorten kaas en rode peper. De zoete aardappel wordt ook gecombineerd met koriander en plakjes chorizoworst. De sleutel tot geweldige, knapperige quesadilla’s is matige hitte en voldoende olie om elke kant gelijkmatig bruin te maken. Quesadilla Ben jij […]
Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen de aardappelrasp in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te wringen. Ik heb van deze Mexicaanse hash brown geen ontbijt maar avondmaal […]
Deze chili con bulgur is een vegetarische chili met bulgur in plaats van vlees. De chili is zo lekker dat je het vlees niet zult missen. En dat komt door de smaken van de specerijen. Je mag van mij ook een Mexicaanse kruidenmix uit de winkel nemen, maar ik vind het lekkerder om zelf de […]
Deze zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is een heerlijke vegetarische salade gemaakt van gebakken gekruide zoete aardappelblokjes en gegrilde maïskolven. Daarbij nog zwarte bonen en een romige dressing gemaakt van Griekse yoghurt en avocado. Hoera! Het warme weer is hier, het is het seizoen van grillen en allerlei soorten salades. Maar deze salade […]