Mega koek met chocolade kerstmannetjes

Mega koek met chocolade kerstmannetjes

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar toen ik van KitKat een grote doos met lekkers kreeg, waaronder de chocolade kerstmannetjes, wist ik gelijk dat ik daar iets leuks mee ging maken. Het is een mega koek met chocolade kerstmannetjes geworden en tjonge wat was dat zalig zeg. En het ziet […]

Bananenbrood met cranberries en spijs

Bananenbrood met cranberries en spijs

Is het een bananenbrood of een Kerststol? Het is een combinatie van deze twee. Een makkelijk te maken Kerststol c.q. bananenbrood met de smaken van december erin. Een overheerlijk bananenbrood met cranberries en spijs, pistachenoten en speculaaskruiden. Dit wil je proeven!   Bananenbrood   Bananenbrood is een mooie manier om overrijpe bananen te verwerken. En […]

Wentelteefjes gevuld met perenjam

Wentelteefjes gevuld met perenjam

Een verwennerij als ontbijt op een speciale morgen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen als je alle tijd hebt om uitgebreid te ontbijten met elkaar. Jong en oud zullen deze feestelijke wentelteefjes gevuld met perenjam erg lekker vinden. Een soort perentaartje op je bord, wie wil dat nou niet?   Wentelteefjes   Wij aten vroeger […]

Pavlova krans met stoofpeertjes

Pavlova krans met stoofpeertjes

Ik heb toch een feestelijk nagerecht voor jullie. Deze pavlova krans met stoofpeertjes zal het super goed doen als dessert met de feestdagen. En het fijne ervan is dat je het meeste werk een dag van tevoren kunt doen, zodat je op de avond zelf bijna geen werk hebt aan dit zalig nagerecht. En zeg […]

Saffraan en kardamom panna cotta

Saffraan en kardamom panna cotta

Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]

Mokkamousse met tahinslagroom

Mokkamousse met tahinslagroom

Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar […]

Dalgona pumpkin spice latte

Dalgona pumpkin spice latte

Het is weer herfst, tijd voor pompoenrecepten. En ik heb er heel veel staan op de site, maar ja wij zijn dan ook gek op deze groente. En ik heb nu een heel bijzonder recept met pompoen voor jullie, namelijk deze heerlijke Dalgona pumpkin spice latte. De pumpkin spice latte ken je waarschijnlijk wel, ik […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven!   Panna cotta […]

Drie in de pan met rozijnen

Drie in de pan met rozijnen

Ik mocht een pak biologische tarwe pannenkoekmeel uit onze polder van Zonnespelt ontvangen. Natuurlijk kan je daar pannenkoeken van maken, maar ik wilde iets ouderwets lekkers maken. En dat zijn deze heerlijke Drie in de pan met rozijnen geworden. Oudhollandse pannenkoekjes die je per drie in de pan bakt.   Drie in de pan   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden