Appel custardpudding uit de oven

Appel custardpudding uit de oven

Deze Appel custardpudding uit de oven brings back good memories. Ik zag een recept voor appel custardpudding voorbijkomen en dacht … dit moet ik maken. Ik heb het toen ik jong was vaak gegeten. Er werd vroeger bij ons thuis een hele grote braadslede voor het hele gezin in de oven gezet en smullen maar. […]

Chocolade banaan muffins

Chocolade banaan muffins

Gebruik voor deze Chocolade banaan muffins superrijpe bananen, zodat de muffins lekker zoet worden hierdoor. Je kunt in plaats van volkoren tarwebloem ook glutenvrij bakmeel gebruiken. Ik heb agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing gebruiken voor deze muffins. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek.   Probeer ook eens deze Chocolade Chai […]

luchtige frambozencake

Luchtige frambozencake

Angel food cake wordt deze luchtige cake ook wel genoemd. Omdat de cake alleen maar van eiwit gemaakt wordt, is hij zacht, luchtig en mooi licht van kleur. Lekker fris door de frambozen. Een echte topper is deze luchtige frambozencake, serveer hem als lekkernij bij de koffie of thee of als nagerecht. Ik heb een […]

Amandelcakejes met abrikozen

Amandelcakejes met abrikozen

Zoveel lekker vers fruit in de fruitmand, maar de abrikozen moeten nu toch echt wel gegeten worden. En ik wilde nog een keer een cakeje of muffin maken met amandelmeel. Zo zijn deze amandelcakejes met abrikozen ontstaan. Lekker als verwenontbijt of tussendoortje met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder recept en dat is het ook. Niet te zoet nagerecht, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een soort […]

Lavendelkoekjes

Lavendelkoekjes

Ik mocht van Van Beekum Specerijen een pot lavendel ontvangen. Maar ja wat ga je ermee doen. Ik zie zo vaak recepten met lavendel voorbij komen en vraag me dan af of ik de lavendel uit de tuin hiervoor kan gebruiken. Maar nu heb ik een pot gedroogde lavendel. Mijn eerste gedachte was lavendelkoekjes maken. […]

Twee kleuren brownie met verse vijgen

Twee kleuren brownie met verse vijgen

De topping van deze twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Je krijgt het beste van […]

Rode bietmuffins

Rode bietmuffins

Deze rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffins wel lekker smeuïg. Deze bietenmuffins zijn een ware smaakopenbaring. Bieten, je houdt van hun aardse smaak of je verafschuwt ze. Ik kan je echter verzekeren dat het geheim schuilt in de manier waarop we deze groente […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden