Het is winter, echt tijd om lekkere stoofgerechten te maken. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere […]
Ben je gek op paddenstoelen en pasta, dan is dit echt een gerecht voor jou. De Marsala wijn geeft net iets extra’s aan de paddenstoelen, waardoor het een bijzondere pasta geworden is. Paddenstoelen In mijn blog over paddenstoelen lees je alles over de verschillende soorten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig vind je […]
Ik mocht een pak heerlijke fonduekaas van Kaltbach ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief niet zo. Dus wat ga ik dan doen met de fonduekaas? Nou ik had onlangs een recept van Yotam Ottolenghi voorbij zien komen. Dit was butternut squash and fondue pie with pickled red chillies en had toen al […]
Als je in een kleiner gezelschap bent met de feestdagen en je niet een hele kalkoen wilt bereiden, dan is deze kalkoenrollade met barbecuesaus een mooi alternatief. Ik heb de rollade gemaakt van kalkoendij, een lekker mals stukje vlees van de kalkoen. En het voordeel van de dijfilet is dat het niet droog wordt maar […]
Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Ik heb het met het Spaanse varkensvlees van het Iberico varken gemaakt. Deze varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. […]
Bleekselderij wordt niet zo vaak meer gebruikt in onze keuken en dat is jammer. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol. Comfortfood op z’n best, eet het warm op een koude dag of koud op een warme dag. Dat is het leuke van bleekselderij, deze […]
Deze Spaanse knoflook kip oftewel Pollo Al Ajillo is een heerlijk authentiek Spaans kipgerecht om te serveren als borrelhapje (tapas), voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Als je liefhebber van knoflook bent, dan vind jij deze kip vast super lekker. Probeer het eens! Pollo Al Ajillo Pollo betekent kip in het Spaans en ajillo […]
Als je gek op lamsvlees en stoofpotjes bent, dan is dit gerecht echt iets voor jou. Heerlijk zacht vlees, vol van smaak, dit wil jij proberen. Griekse stijl lamsschenkels hebben even nodig om te garen, maar dan serveer je wel super mals vlees met de smaken uit de Griekse keuken. Lamsvlees Lamsvlees, je […]
Ben jij ook zo gek op gnocchi en paddenstoelen? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou waarin deze twee worden gecombineerd. Een lekkere vegetarische gnocchi met paddenstoelenroomsaus, wat ook nog eens snel bereid is. Ideaal voor een doordeweekse dag. Dit wil je proberen! Gnocchi Gnocchi (spreek je uit als: njokkie) is een […]
De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest! Tarte tatin Een tarte tatin is […]