Deze heerlijke stoofpot met lamsvlees en pruimen heeft door de zoete ingrediënten een Midden-Oosters tintje. Wij eten deze stoofpot kruidige lamsnek het liefst met parelcouscous, maar het is ook onweerstaanbaar lekker met ‘gewone’ couscous, rijst, een aardappel- of groentepuree. In de stoofpot zitten ook wat gedroogde pruimen die je met het vlees en de saus […]
In plaats van de stoofpeertjes als bijgerecht bij een hoofdgerecht te serveren, kan je er ook een heerlijk dessert van maken. Deze stoofpeertjes met mascarponemousse zijn een mooi en gemakkelijk dessert. Voor gepocheerde peren zijn er geen speciale vaardigheden, pannen of ingrediënten vereist, alleen fruit, wijn en warme specerijen! Bovendien smaken ze de volgende dag […]
Een beetje zoet en een beetje pittig, deze gekruide gekonfijte kumquats worden gestoofd in een sinaasappellikeur met kaneelstokje, steranijs, sinaasappelrasp en sinaasappelbloesemwater. Het vereist ongeveer 40 minuten actieve tijd en het zal alles naar een hoger niveau tillen, van toast tot yoghurt tot ijs! Ik beloof! Ik heb Griekse yoghurt met gekonfijte kumquats geprobeerd en […]
Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.
Deze marmelade is heerlijk op een geroosterde boterham of beschuit. Je kunt het ook serveren bij een kaasplankje of kip en/of varkensvlees.
Deze feestelijke wortels zijn een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Wortels gegaard in wortelsap is een van de meest populaire bijgerechten die ik ooit op een menu heb gezet. Het is gemakkelijk thuis te maken. De meeste mensen kennen geglaceerde wortels met sinaasappelsap, maar de smaak van het wortelsap is veel lekkerder waardoor de […]
Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]