Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken. Burgers Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op […]
In de zomereditie van de Foodybox welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen, zaten o.a. Yellow burgers geit van Cheese Rebelz, een Black Bullet Jalapeño van Gilad produce en verse Pesto Basilicum van LeQrs. Nu vind ik het leuk om deze producten te combineren en daar een heerlijk recept van te maken. Ik […]
Als jij een liefhebber bent van kippenlevertjes, dan kan ik jou dit broodje aanbevelen. Kippenlevers met spek en uien is een klassieke combinatie. Ik heb een krokante “paneermeel” gemaakt van deze smaken. Dus de spek en uien in de vorm van een krokant jasje. Het is een zalig stokbroodje krokante kippenlevers geworden. Kippenlevertjes worden […]
Een Wagyu burger is niet zomaar een burger, dit is een top burger! Het vlees voor deze burger is afkomstig van de Wagyurund, een exclusief vleesrund met een hele speciale smaak. Bereid deze speciale burger als een steak, grill het op hoog vuur en serveer het medium (rare). Als je iemand wilt verwennen, maak dan eens […]
Zoals ik al eerder heb laten weten, heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. En daarom komt er in huize Culinea wel eens (regelmatig) een Amerikaans gerecht op tafel. Zoals deze klassieker de Amerikaanse BLT sandwich. BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato, oftwel een sandwich met spek, sla en tomaat erop. Dit lijkt heel simpel, […]
Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]
Nog op zoek naar een lekker makkelijke maaltijd voor het weekend? Probeer dan dit broodje met kip roquefortsalade, echt een heerlijke combi. Ik had nog gegaarde kipfilets liggen, maar je kunt ook kippenvlees gebruiken wat je bijvoorbeeld overhoudt van een gegrilde kip of zelf even de kipfilets garen in een beetje kippenbouillon. En nog zo’n […]
Scarmorza wat met wat, zal je denken? Scamorza is een typisch Italiaans kaasje gemaakt van koemelk, wat na de bereiding opgehangen wordt om te drogen waardoor deze peervorm ontstaat. Het is een veelzijdig kaasje. Je kunt hem zo opeten, maar je kunt hem ook verwarmen of bakken waardoor hij lekker smelt. Rasp hem over een […]
Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]
Ik heb al eerder geschreven dat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft. Soms heeft hij heimwee en dan maak ik een typische Amerikaans gerecht voor hem zodat hij zich weer een beetje in Amerika waant. Zo ook deze Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei. Bagels zijn een soort broodjes met een gat […]