Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Pasta met worst, venkel en nduja

Pasta met worst, venkel en nduja

Ik had in de aanbieding verse lasagne gekocht, maar die bleef maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets van te maken. Ik had geen zin om lasagne te bereiden, moest dus iets anders verzinnen. Het is deze heerlijke pasta met worst, venkel en nduja geworden. De lasagne gewoon in brede repen gesneden […]

Courgetti met pittige garnalen

Courgetti met pittige garnalen

Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, […]

Zalm met roergebakken komkommer

Zalm met roergebakken komkommer

Ik mocht van Love my Salad een primeur ontvangen, namelijk een Aziatische roerbak komkommer. Een komkommer die je kunt (roer)bakken. Nu verwachten jullie waarschijnlijk dat ik er een Aziatisch wokgerecht van zou maken, maar ik heb er iets heel anders van gemaakt, namelijk deze gebakken zalm met roergebakken komkommer en dragon roomsaus. Dit is een […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Quiche met groene asperges en brie

Quiche met groene asperges en brie

In deze quiche met groene asperges en brie zit ook nog lekker veel daslook. Ik heb tegenwoordig daslook in mijn eigen tuin staan en dat is heel fijn. Hoef ik niet meer het bos in om daslook te zoeken. Deze geurige groene blaadjes zijn dit jaar al vroeg uit de grond gekomen en ik heb […]

Gele asperges met een groene saus

Gele asperges met een groene saus

De asperges zijn net uit de grond gekomen en ik mocht al een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen. Daar ga ik natuurlijk een zalig aspergegerecht voor de Paasdagen van maken. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel want het seizoen duurt maar […]

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus kan je bereiden voor een speciaal etentje thuis. Het voordeel van deze lamskoteletjes is dat ze snel te bereiden zijn en de smakelijke romige saus is ook in een mum van tijd gemaakt. Deze lamskoteletjes zijn zo boterzacht en sappig, dit […]

Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Bloemkool green goddess soep

Bloemkool green goddess soep

Deze soep is gebaseerd op de Amerikaanse green goddess dressing. Ik had heel veel verse groene kruiden in huis en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze zalige bloemkool green goddess soep. Een verse soep vol groente en verse kruiden, dit wil je proberen! En het wordt een super mooie […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden