Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]
Hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang gemaakt en gegeten. Vroeger werd de hachee heel lang en in een grote hoeveelheid boter gestoofd. Ik ga voor minder tijd en minder boter. Hierbij mijn recept voor een Klassieke Hachee. Hachee Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk regelmatig op […]
Maak eens een hele andere kruidenboter. Deze rode wijn tijmboter is heerlijk op een sappig gebakken biefstuk. Deze kruidenboter is zomers erg handig om in de koelkast te hebben. Gebruik hem voor bij de barbecue op een steak in plaats van een rode wijnsaus. Ik heb sherryazijn gebruikt maar je kunt ook een rode wijnazijn […]
Zomers maak ik toch wel regelmatig Sangria, hetzij de klassieke of met witte wijn of rosé. Deze Frozen Sangria is een ijskoude Sangria met bevroren wijn en vruchten. Deze bevroren cocktail is ideaal voor een snikhete dag om lekker af te koelen. Ik koop voor de Sangria altijd een fruitige huiswijn, het is zonde om […]
Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn een hartverwarmend warme wijnen met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken worden. Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken en Glühwein vooral rond de Kersttijd. Dit traditionele recept voor zelfgemaakte Bisschopswijn is ontzettend makkelijk te maken en […]
Dit is een heerlijke cranberry bieten compote, die het goed zal doen met de feestdagen. Lekker bij kalkoen, kip of varkensvlees. Gebruik dan bij het gerecht dezelfde rode wijn als van de compote. De bietjes zijn een zalige combinatie met de cranberries, zoiets heb je nog nooit geproefd. Compote Het is misschien niet […]
Het is herfst, tijd voor een lekkere stoofpot. Maak een grote pan van deze Boeuf Bourguignon klaar. Mocht je overhebben, dan gebruik je dit een volgende dag als ragout voor over de spaghetti: je brengt alles weer aan de kook en laat het zodanig lang sudderen tot het vlees uit elkaar valt. Boeuf Bourguignon […]