Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]

Pizza met blauwe kaas en salade

Pizza met blauwe kaas en salade

Wij zijn gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. Toen ik die mooie rode pizzabodems bij de Lidl zag liggen, was ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak hiervan. Ik had nog niet eerder deze pizzabodems gemaakt van groenten gegeten en wilde het dus proberen. Alleen al om de kleur zou je ze […]

Steak en noedel salade

Steak en noedel salade

Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]

Tagliata van eendenborst

Tagliata van eendenborst

Tagliata is een klassieke Italiaanse salade gemaakt van plakjes gegrild vlees. Hierbij wordt meestal rucola, Parmezaanse kaas en een dressing geserveerd. Serveer het als een salade, een voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Het vlees wordt meestal kort gegrild of gebakken, rood/rosé en in dunne plakken geserveerd. Kies hiervoor wel een lekker stuk vlees, zoals een […]

Beef salade met truffelaardappelen

Beef salade met truffelaardappelen

Zo na de feestdagen blijf je meestal met wat restjes eten van het diner zitten. Maar van die restjes kan je weer een heerlijk gerecht maken. Zo heb ik na het verorberen van een Tomahawk steak, met de restjes vlees en aardappelen deze heerlijke beef salade met truffelaardappelen gemaakt. Dit kan je natuurlijk ook doen […]

Poke bowl met haring en rode bietrijst

Poke bowl met haring en rode bietrijst

Vette vis kan ik goed eten na mijn gastric sleeve operatie. Dus een goed excuus om die vaker te eten. Omdat er al regelmatig zalm op het menu staat, wilde ik gaan experimenteren met haring. Natuurlijk is een Hollandse nieuwe zo opeten al een feestje, maar deze keer heb ik er een poke bowl met […]

Aziatische steaksalade met pittige dressing

Aziatische steaksalade met pittige dressing

In de zomer foodybox van Kroon op het Werk zat een heerlijke Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak van Le Jean. Zo’n steak vraagt om een bijzonder gerecht. Het is deze heerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing geworden. Op deze manier kunnen wij er met z’n tweeen van genieten en het is toch warm, dus prima […]

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]

Miso zalm met roergebakken asperges en noedels

Miso zalm met roergebakken asperges en noedels

Ik heb helemaal miso ontdekt en dan niet die lichte maar de donkere miso welke lekker hartig is. Heb al diverse recepten met deze miso gemaakt en had nog een klein beetje over. Wat zal ik met de laatste miso doen? Het is deze miso zalm met roergebakken asperges en noedels geworden. Wilde de miso […]

Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden