De zoete zuidvruchten zijn erg lekker bij het zoute van de camembert. Deze camembert uit de oven met een zoete topping is een leuk gerecht om als borrelhap, voorgerecht of zelfs nagerecht te serveren. Je hebt er weinig werk aan, maar zet wel een spectaculair gerecht op tafel! Camembert Ik heb nu een […]
Dit bananenbrood in een kom is een heerlijk ontbijt. Je kunt het warm of koud eten. Maak het een avond van te voren klaar en bak het de volgende ochtend in de oven en eet het dan lekker warm. Of je bakt het ’s avonds en eet het koud de volgende ochtend. Je kunt er […]
Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]
Deze zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente eten. Je kunt ook pompoen of wortel in plaats van zoete aardappel gebruiken in dit recept. Andere soorten noten en/of gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld […]
Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]
Deze knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt. Vandaag heb ik een recept voor je met deze heerlijke, weinig gebruikte wortelgroente. Het is knolselderijpuree. Als je op zoek bent naar een vegetarisch bijgerecht dat heerlijk is, net zo […]
Het einde van de zomer hoeft niet het einde van de salades te betekenen. De pastinaak is van nature zoet, een eigenschap die door het roosteren wordt benadrukt. De linzen voegen een neutraal eiwitelement toe. Als je dit nog eens probeert, zouden kikkererwten of andere peulvruchten ook goed werken. Het geheel wordt opgetild door een […]
Deze rijke spaghetti met pompoen en chorizo is in een mum van tijd klaar, zodat je kunt genieten van quality time met degenen die ertoe doen. Met de pittige toevoeging van chorizo tilt deze heerlijke maaltijd een niveau hoger: proef het! Pompoen en chorizo zijn gemaakt om met elkaar te combineren. De aardse zoetheid van […]
Knapperige bleekselderij en smeuïge blauwe kaas maken deze snelle salade extra speciaal. Dit verrukkelijke recept voor selderij salade met blauwe kaas dressing is klaar in slechts 10 minuten. Selderijstengels en blauwe kaas is een klassieke combinatie. En dat is niet voor niets, het is gewoon een match in heaven. Bleekselderij Bleekselderijsalade met appel […]
Deze salade van radicchio, spek en blauwe kaas met balsamico-dressing zit boordevol smaak. Gemaakt van eenvoudige ingrediënten, je zult verliefd worden op deze combo. Weet dat radicchio van nature bitter is, dus dit recept is voor mensen die daar wel van houden. De gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas is lekker als lunch, voorgerecht […]