Orzo is een pastasoort wat lijkt op een rijstkorrel. Het wordt vooral veel in de Italiaanse, Turkse, Griekse en Arabische keuken gebruikt. In de Italiaanse keuken wordt het o.a. in soepen gebruikt in plaats van vermicelli. Of als vervanging van risotto rijst in een risotto gerecht, ze noemen het dan orzotto. Je kunt couscous ook […]
Stroganoff saus is een klassieker welke oorspronkelijk uit de Russische keuken komt. Vandaar de wodka erin! Het is een pittige saus en werd traditioneel geserveerd met ossenhaas, Bœuf Stroganoff zo stond het op de menukaart in het restaurant van mijn ouders. De hele ossenhaas werd dan saignant gegaard en aan tafel moesten wij de ossenhaas […]
Het is nu echt herfst, tijd voor een gerecht met paddenstoelen. Deze Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht. Heb je trouwens mijn blog over Paddenstoelen al een gelezen? Risotto ai funghi zoals het zo mooi heet op z’n Italiaans staat er dus op het menu vandaag. Koop de paddenstoelen die je lekker vindt, […]
Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]
Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk en kip. Er kunnen nog allerlei andere ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboescheuten, rode pepers en/of koriander. Ook kan je er rijstnoedels in koken om het nog meer een maaltijdsoep te maken. Deze Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen is een makkelijk […]
Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerecht. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden. Paddenstoelen op toast is een stevig hartig gerecht dat snel klaar is. Het is goedkoop en […]
Herfst …. paddenstoelentijd, maak daarom deze heerlijke soep. Zelf paddenstoelensoep maken is helemaal niet moeilijk.
Deze halloumi spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue. Serveer ze met deze een Romesco saus. Gegrilde halloumi spiesjes zijn een overheerlijke mix van halloumi kaas, levendige groenten en mediterrane smaken, perfect gegrild. Til jouw zomerse barbecue naar een hoger niveau met dit gemakkelijke en heerlijke recept. Deze combinatie van groenten en kaas […]
Je kunt eventueel van te voren de groentes grillen in een grilpan om ze op een later tijdstip in een wok op te warmen in de olijfolie. Zodoende wordt het dan toch een snelle, heerlijke en vegetarische maaltijd.