Turkse broodje met visköfte

Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt. In het boek van Karsu heet dit gerecht Balik köftesi oftewel gegrilde visballetjes. Het recept komt met een mooi verhaal over haar moeder die in de jaren 70 met een Volkswagenbusje op vakantie ging naar Turkije. Onderweg stopten […]

Salsa van ananas, paprika en komkommer

Salsa van ananas, paprika en komkommer

Deze zoete en pittige salsa van ananas, paprika en komkommer zit boordevol frisse smaak en is het perfecte bijgerecht bij de barbecue. Verse stukjes ananas, knapperige rode paprika, komkommer met tomaatjes en koriander komen samen met een combinatie van limoensap voor een scherpe en licht gekruide salsa die absoluut heerlijk is. Voeg dit ananassalsa recept […]

Frisse surimi salade met aioli

Frisse surimi salade met aioli

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze frisse surimi salade met aioli is heerlijk op een toastje, maar doet het ook heel goed als lunch op zo’n lekker zacht briochebroodje. Dit broodje lijkt een beetje op het bekende Amerikaanse broodje met kreeft, de zogenaamde lobster roll. Ik weet nog goed dat ik dit […]

Orzotto met doperwten en daslookpesto

Orzotto met doperwten en daslookpesto

Ik heb toch een heerlijk voorjaarsgerecht voor jullie. Deze orzotto met doperwten en daslookpesto is optimaal genieten van orzo, diepvrieserwten en een bosje daslook. Ik heb behoorlijk veel daslook in de tuin staan en probeer dit in zoveel mogelijk recepten te verwerken. En omdat ik dol ben op orzo pasta, heb ik de daslook verwerkt […]

Steak in rum marinade met mangosalsa

Steak in rum marinade met mangosalsa

Deze steak in rum marinade met mangosalsa, heeft een tropische smaak en de marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt. De smaken van rum, ananas en gember proef je echt in het vlees. Serveer het met een lekkere tropische mangosalsa en zelfgemaakte cassave chips en het Caribische feest kan beginnen!   Flat iron […]

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Als ik er de tijd voor heb, vind ik het lekker om te lunchen met een salade. Deze keer is het een heerlijke salade met gerookte forel en crispy linzen geworden. Je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van of serveer het met een lekker stuk brood. […]

Indonesische geroosterde kip

Indonesische geroosterde kip

Ik ben gek op Indonesische smaken en op kip. Nu heb ik deze twee gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide Indonesische geroosterde kip. Sticky en zoet is deze Indonesische geroosterde kip met een heerlijke marinade! Serveer met gestoomde rijst, groenten […]

Rode currysoep met garnalen

Rode currysoep met garnalen

Deze pittige maaltijdsoep is een ware oppepper voor een koude dag, maar is ook heerlijk om af te koelen op een hete dag. Romige soep met heel veel smaak, het is een beetje pittig en een beetje zoet. Maar je kunt altijd meer of minder rode curry toevoegen als je extra pittig of minder pittig […]

Noedels met gerookte tofu

Noedels met gerookte tofu

Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou. Comfortfood in een bowl. Maak extra veel, want je kunt er geen genoeg van krijgen. Je kunt deze noedels warm, lauwwarm of zelfs koud eten. En als je het gerecht van tevoren maakt, dan trekken die intense […]

Slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus

Slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus

Na de feestdagen is het altijd kliekjesdag of dagen. Ik gooi het liefst niets weg en dat hoeft ook niet, want van voedselrestjes kan je nog heel veel lekkers maken. Zo ook deze slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen. Natuurlijk kan je ze ook maken met overgebleven kip, andere vleessoorten of […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden