Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]
Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. […]
Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]
Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn met kurkuma gestoofd waardoor ze een mooie ‘gouden’ kleur krijgen. Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs. Omdat ze zo feestelijk zijn, passen ze prima in een Kerstmenu. Een […]
Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een soort kurkuma custard laag. Dit makkelijke recept voor Zuid-Afrikaanse bobotie is een heerlijk, traditioneel gerecht. Het wordt zelfs vaak gezien als HET nationale gerecht van Zuid-Afrika! Het is een hartige, smaakvolle, aromatische ovenschotel met gehakt, wat zowel zoet als […]
Soto Ajam, een Indonesische versie van kippensoep, is een heldere kruidenbouillon die wordt opgefleurd door verse kurkuma en kruiden, met dunne rijstnoedels of rijst. De soep wordt geserveerd in een kom, met een gekookt ei, taugé, sugar snaps en gebakken uitjes en is stevig genoeg voor een maaltijd. Je kunt Indonesië niet bezoeken zonder Soto […]
Dit recept voor gele viscurry met zwarte rijst zit boordevol supersappige stukken verse vis, gedrenkt in een romige, zijdezachte gele currysaus. Deze maaltijd die een restaurant waardig is, brengt de pit naar huis, is perfect voor het hele gezin en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Deze curry is het lekkerst als je […]
Hier is een recept voor zeer knapperige maïskoekjes. Deze beignets ook wel fritters genoemd zijn ideaal om te maken met gekookte maïs van de kolf, maar kunnen ook met maïs uit blik of diepvries worden gemaakt. Serveer voor lunch, borrelhapje en diner! Ik maak ze al heel lang en ben tot de conclusie gekomen dat […]
Ik had al zo lang in mijn hoofd om een gele zomersalade te maken. De zon op je bord zeg maar. Hier en daar gele groenten bij elkaar gesprokkeld en toen was het zo ver. Zelfs de dressing moest geel worden. Deze gele salade voor de zomer is een ode aan alles wat geel is. […]
’s Avonds bereiden en in de koelkast zetten en ’s morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar. Deze mango kurkuma chiapudding is gemakkelijk te maken en rijk aan vullende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Zonder toegevoegde suikers is het een voedzaam en kant-en-klaar ontbijt of tussendoortje. Als je al een tijdje een […]