Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]
Poeh hé…. het is al een hele tijd warm en het wordt steeds warmer. Wat moet je eten met deze hittegolf …. salades dus. Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, verwen ik hem regelmatig met ‘Amerikaanse’ gerechten. Zo is hij gek op Caesar salad. Maar deze keer heb ik het gecombineerd in een […]
Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]
Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]
En weer een Oosters gerecht van mijn crash dieet. Het is een koolhydraatvrije maaltijd, maar wel super lekker. Je kunt voor deze Thaise kipsalade met groentenoedels ook gekookte of gebakken kipfilets gebruiken die je bijvoorbeeld nog overhad. Of zelfs een gerookte kipfilet. Maar ik heb de kip gepocheerd in een aromatische kippenbouillon, hierdoor krijgt de […]
Een pittig en makkelijk doordeweeks gerecht is deze Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps. Het is snel te maken en zit bomvol met smaak. Als je geen Sriracha in huis hebt of je kunt het niet vinden in de supermarkt, gebruikt dan sambal hiervoor in de plaats. Je kunt het net zo pittig maken […]
Voor deze wraps met pulled kip, avocado en koriander gaar je de kip heel lang tot hij bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met twee vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar heel erg bekend en veel gegeten. Het vlees wordt dan zo lang […]
Blackened chicken daar is mijn man gek op. Hij at dit vaak met pasta toen hij in Amerika woonde. Tja daar moet ik dan ook maar een gerecht van maken. Het is deze tagliatelle met pikante kip geworden. En het kwam aardig in de buurt van hetgeen hij vaak in Amerika at. Pff gelukkig maar. […]
Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, […]
Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt is een lekkere gevulde maaltijdsoep voor koude dagen. Serveer het met brood en boter. Ik had nog wat geroosterde pompoenblokjes en die heb ik er op het laatst ook nog bij gedaan. Dit is weer eens een andere manier om kippensoep te maken dan de klassieke kippensoep. Lekker […]