Zoals jullie misschien wel weten heeft hubbie 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom verschijnen hier vaak Amerikaanse gerechten. Dit omdat hij af en toe nog wel heimwee heeft. En dan verwen ik hem maar met een voor hem bekend gerecht. Zo ook bagels, dit at hij vaak als hij buiten de deur ging ontbijten. Ja […]
Ik zag bij mijn groenteboer okra liggen. Dit heb ik nog nooit gegeten, was er dus erg benieuwd naar. Toch maar wat meenemen naar huis en experimenteren ermee. Ik zit wel aan een Creools oftewel Cajun recept te denken. Volgens mij eten ze veel okra in het zuiden van Amerika. Ik had nog garnalen in […]
Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt om een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als […]
Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen. Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat […]
Toen de Wijndivas op lekkere wijnjacht in Spanje waren, hebben ze het Spaanse gerecht Fideuà gegeten. Ze vonden het zo heerlijk dat ze bij thuiskomst mij om het recept hiervan vroegen. Nu staat dit gerecht al heel lang op mijn todo lijstje, dus dat kwam goed uit. Moest ik het toch maar eens gaan uitproberen. […]
Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]
Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]
Dit gerecht is een afgeleide van de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt veel gegeten in Engeland en de Engelsen hebben er ook hun eigen draai aan gegeven. Zij hebben namelijk de linzen vervangen door vis. Dit is meestal gepocheerde schelvis, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten vis en rijst voor dit gerecht gebruiken. In […]
Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook […]
Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep met zalm en garnalen ontstaan. Maak in […]