Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven

Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven

Geen zin om boodschappen te doen. Wat ligt er nog in de koelkast: een paar oesterzwammen, stukje blauwe kaas en druifjes van de druivenpluk van de wijngaard in Zeewolde. Een derde van de druivenpluk wordt weggegooid en dat vind ik zonde, daarom heb ik een paar trosjes meegenomen. Ik had ook nog een kant-en-klare rol […]

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Deze Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst is echte dude food en heel erg geschikt voor het Oktoberfest. Het Oktoberfest is HET jaarlijkse volksfeest in München, Duitsland. Het begint dit jaar op zaterdag 16 september – traditiegetrouw met het tappen van het eerste Oktoberfest biervat – en eindigt altijd op de eerste zondag van […]

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Ben je gek op vis dan moet je deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes echt eens proberen. Het is niet zo moeilijk te bereiden als het lijkt. En de saus met de garnaaltjes maakt het gerecht helemaal af. Meestal eten wij geen aardappel, vlees (vis) en groenten. Maar ik vond alleen broccoli bij dit […]

Romige mosterd kaassoep

Romige mosterd kaassoep

Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, het is zo simpel om te maken. Maar het smaakt heerlijk. Je kunt een combinatie van Dijonmosterd en een grove mosterd gebruiken, ik zou zeggen leef je uit met de mosterd die jij lekker vindt. De herfst is in aantocht en wat is een betere […]

Pizza met mozzarella en shiitake

Pizza met mozzarella en shiitake

In mijn blog De boer op in Twente kan je lezen hoe wij o.a. de Buffalo Farm Twente en Shiitake Kwekerij Masselink hebben bezocht. Ik heb allerlei lekkere kaasjes meegekregen van de Buffalo Farm en een shiitake kweekset van de Shiitake kwekerij. Natuurlijk wil ik hier iets lekkers mee maken en het leukste is natuurlijk […]

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een heel leuk voorgerecht om te serveren tijdens een speciaal diner bijvoorbeeld met de Paasdagen of de Kerst. Je kunt er allerlei soorten groenten en kruiden voor gebruiken, wat jij lekker vind en/of waar je maar zin in hebt. Ik heb alleen de kopjes van de groene asperges […]

Dip van gerookte forel

Dip van gerookte forel

Deze dip van gerookte forel is lekker op een geroosterde boterham voor lunch of op een toastje bij de borrel. Gerookte forelfilets zijn bijna wel in elke supermarkt verkrijgbaar. Je kunt hiervoor ook gerookte makreel voor gebruiken.   En nog zo’n lekkere dip met vis is deze Tonijn en olijvenhummus

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden