Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Voor deze geroosterde radicchio en bieten met vijgen heb ik de bietjes van te voren gepoft in de oven. Als je ze op deze manier gaart, krijg je een heerlijke volle bietsmaak. Je kunt dit eventueel een dag van te voren doen, dan heb je op de avond niet zoveel werk aan dit gerecht. Natuurlijk […]

Cranberry mandarijn Kerstcocktail

Cranberry mandarijn Kerstcocktail

Dit is een lekkere cocktail om te maken met de feestdagen. Voor de kinderen laat je de rum eruit. Dan kunnen zij gewoon gezellig meedoen met deze Cranberry mandarijn Kerstcocktail. Snijd van te voren de mandarijntjes met schil in kwarten en leg ze samen met de cranberries minimaal een uurtje van te voren in de […]

Chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel

Chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel

Deze heerlijke chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel is een feestelijke winterse chutney die past bij heel veel gerechten. Heerlijk bij kalkoen, kip, varkensvlees of bij een kaasplankje. Je kunt de chutney warm of koud serveren. Maak de chutney een dag tevoren, hierdoor trekken de smaken er nog meer in. De chutney kan je ongeveer […]

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Deze gehaktballetjes in cranberrysaus is een leuk gerecht om te serveren in december.  Het is een leuk en makkelijk gerecht en het ziet er ook nog heel erg feestelijk uit. Serveer de balletjes met witte rijst, aardappelpuree of een Wortel zoete aardappelpuree.   Kipgehakt is vrij nat, je hoeft het gehakt dan alleen maar aan […]

Pompoencake met roomkaas topping

Pompoencake met roomkaas topping

Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik […]

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Als je toch iets met kalkoen wilt serveren met de feestdagen is deze kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries een mooi, lekker en snel alternatief. Ik had vier kleine kalkoenfilets, maar als ze erg groot zijn koop je er twee of drie. Natuurlijk moeten grotere filets wel langer in de oven, houdt daar rekening mee. Je […]

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet kan je makkelijk zelf maken, dat is ten eerste veel goedkoper dan de kant-en-klare kalkoenfilets en je bepaalt zelf wat de vulling wordt. Ik heb voor deze gevulde kalkoenfilets gedroogde cranberries en pistachenoten gebruikt. Maar je kunt ook ander gedroogd fruit, noten en kaassoorten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dadels, met walnoten […]

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur is gemaakt van tarwe. Deze tarwekorrels worden voorgekookt of gestoomd en daarna gebroken (grof, fijn of zeer fijn). Het bevat veel vezels en goede voedingsstoffen en is een prima alternatief voor aardappelen, pasta of rijst. Je kunt bulgur op vele manieren gebruiken zoals in salades (Tabbouleh), soepen of zoals dit gerecht in zoete bereidingen. […]

Wortelsalade met appel en cranberries

Wortelsalade met appel en cranberries

Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]

Bananenbrood in een kom

Bananenbrood in een kom

Dit bananenbrood in een kom is een heerlijk ontbijt. Je kunt het warm of koud eten. Maak het een avond van te voren klaar en bak het de volgende ochtend in de oven en eet het dan lekker warm. Of je bakt het ’s avonds en eet het koud de volgende ochtend. Je kunt er […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden