Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Deze saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries zijn een lekkere hartige traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Laat alleen wel een dag van te voren de cranberries marineren in de rode port, zodat zij zich lekker kunnen volzuigen met deze zoete wijn. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg […]

Mini Tarte Tatins met gezouten boter en tijm

Mini Tarte Tatins met gezouten boter en tijm

Via instagram heb ik contact met een ontzettend leuk mens die samen met haar man sinds 2014 gasten ontvangt in een vakantieverblijf in de Aveyron in Zuid Frankrijk. Op haar site plaatst Boor de recepten die zij twee keer per week voor hun gasten kookt. Op een dag zag ik een Tarte Tatin voorbijkomen waarbij […]

Tarte tatin

Tarte tatin

Een Tarte tatin is een Franse appeltaart die omgekeerd gebakken wordt op een laag van gekaramelliseerde suiker. Het is een oud streekgerecht en de gezusters Tatin uit Lamotte-Beuvron, maakten de taart wereldberoemd. Gebruik geen moesappels (zoals de Goudrenet of Elstar) voor deze taart, die zijn doordat ze te veel vocht verliezen, niet geschikt voor de […]

Tompouce met halva en passiefruit

Tompouce met halva en passiefruit

Halva is een zoete Oriëntaalse specialiteit die je bijvoorbeeld in een Turkse winkel kunt vinden. Het wordt gemaakt van sesamzaadjes, suiker, zonnebloempitten en olie. Het ‘zurige’ van de passievruchten past goed bij het zoete van de halva in deze tompouce met halva en passiefruit.   En nog zo’n heerlijk nagerecht met de smaken uit het […]

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Heerlijk weer een lang weekend. Pasen of Pinksteren is zo’n weekend dat je gezellig met z’n allen lekker kan uitslapen en daarna brunchen. Deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei is een heerlijk gerecht daarvoor. Als je het bladerdeeg hebt gebakken en laten afkoelen kan je het binnenste gedeelte van het bladerdeeg iets indrukken […]

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Tarte tatin van mandarijntjes

Tarte tatin van mandarijntjes

Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint-Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Deze Tarte Tatin is een heerlijke variant op het klassieke Franse dessert. De zoete taart heeft gekarameliseerde mandarijntjes op een boterachtige deegbodem. De mandarijnen worden gebakken in een karamelsaus tot ze zacht en goudbruin zijn. Vervolgens bedekt […]

Pikante mummies

Pikante mummies

En nog meer Halloween recepten: Gevulde eieren, Kaas monsters en Zoete vleermuizen

Tarte Tatin van cherrytomaatjes

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden