Broodje met kip roquefortsalade

Broodje met kip roquefortsalade

Nog op zoek naar een lekker makkelijke maaltijd voor het weekend? Probeer dan dit broodje met kip roquefortsalade, echt een heerlijke combi. Ik had nog gegaarde kipfilets liggen, maar je kunt ook kippenvlees gebruiken wat je bijvoorbeeld overhoudt van een gegrilde kip of zelf even de kipfilets garen in een beetje kippenbouillon. En nog zo’n […]

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij.   * Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je […]

Wortelsalade met appel en cranberries

Wortelsalade met appel en cranberries

Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

Deze rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels is lekker als gezond ontbijtje of tussendoortje. De hele bloedsinaasappel die in de smoothie gaat was je en rasp je eerst, daarna pel je hem en kan dan in z’n geheel in de smoothie. De prachtig rode smoothie boordevol gezonde ingrediënten zoals rode bietensap en bloedsinaasappels helpt jou […]

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover.   Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Roergebakken rode spitskool

Roergebakken rode spitskool

Heerlijke en snelle roergebakken rode spitskool is lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Het is een snel, kleurrijk, gemakkelijk en voedzaam bijgerecht, boordevol smaak en klaar in slechts 15-20 minuten! Rode spitskool, ook wel paarse spitskool genoemd en is een betaalbare groente. Het is perfect om een vleugje kleur en knapperige textuur toe te voegen […]

Bobotie

Bobotie

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een soort kurkuma custard laag. Dit makkelijke recept voor Zuid-Afrikaanse bobotie is een heerlijk, traditioneel gerecht. Het wordt zelfs vaak gezien als HET nationale gerecht van Zuid-Afrika! Het is een hartige, smaakvolle, aromatische ovenschotel met gehakt, wat zowel zoet als […]

Koolsla met walnoten en cranberries

Koolsla met walnoten en cranberries

Meestal als we koolsalade eten zegt mijn man: “ik ben geen konijn”. Maar de salade op deze manier bereid vond hij heerlijk.

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

De Spaanse soep Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt soms ook wel ‘witte gazpacho’ genoemd. De soep wordt gebonden met amandelen en brood en een scheutje sherryazijn maakt de soep extra lekker. Deze Spaanse soep wordt lekker koud geserveerd, daarom is het zo’n heerlijke soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden