Varkensrack met zoetzure jus

Varkensrack met zoetzure jus

Ik heb toch een heel bijzonder recept voor jullie, namelijk deze varkensrack met zoetzure jus. Een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te bereiden en te serveren op een speciaal etentje thuis. En de zoetzure jus van sherryazijn en agavesiroop doet het heel goed bij dit vlees. Dus als je eens iets bijzonders wilt […]

Pittige en zoete tofu met rijst

Pittige en zoete tofu met rijst

Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]

Pindakaas chocolade proteïne repen

Pindakaas chocolade proteïne repen

Ik heb en makkelijk recept voor jullie voor pindakaas chocolade proteïne repen. Een heerlijke snack voor de lekkere trek zullen we maar zeggen. Vegan en glutenvrije repen met lekker veel proteïne erin. Ben je gek op pindakaas en chocolade, dan wil je dit proberen!   Proteïne   Eiwitten oftewel proteïne zijn heel belangrijk voor mij […]

Kruidige hibiscus rum cocktail

Kruidige hibiscus rum cocktail

Ik heb toch een bijzonder en feestelijk drankje voor jullie. Maak deze kruidige hibiscus rum cocktail op een speciale gelegenheid of etentje thuis. Ziet het er niet feestelijk uit? Een donkerrood drankje met een mooi wit schuim erop. Drink het warm of koud.   Hibiscus thee   De hibiscus thee wordt gemaakt van de hibiscusbloem. […]

Hibiscus bramen gin cocktail

Hibiscus bramen gin cocktail

Nou jullie weten misschien inmiddels wel dat ik gek ben op hibiscus thee. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Ik heb de thee nu verwerkt in deze heerlijke hibiscus bramen gin cocktail. Niet per se gezond, maar wel erg lekker (haha). Een cocktail met een prachtige kleur.   Hibiscus thee   Je […]

Groene asperges met garnalen en misodressing

Groene asperges met garnalen en misodressing

Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Hoera het is eindelijk mooi weer, laten we genieten van het zonnetje. En daar hoort natuurlijk een lekkere cocktail bij. Nu zijn wij daar gek op en vooral op die heerlijke Daiquiri’s met veel fruit erin. Deze ijskoude frozen ananas en frambozen Daiquiri zal het goed doen op een cocktailfeestje in jouw tuin. Maak hem […]

Aziatische gegrilde groene asperges

Aziatische gegrilde groene asperges

Wij zijn gek op asperges en eten deze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het Aziatische gegrilde groene asperges geworden. De Aziatische smaken gaan heel goed samen met de gegrilde asperges en de cashewnoten geven het een lekkere crunch. […]

Tropisch fruit granola

Tropisch fruit granola

Ik zag bij mijn groenteboer gedroogde ananas liggen en dat zag er aantrekkelijk uit. Wel gedroogd maar toch nog lekker zacht. Heerlijk om zo te snoepen, maar ja ik wil er natuurlijk weer iets mee gaan maken. Nu had ik ook nog een zakje gedroogde mango in huis, het is dus een tropisch fruit granola […]

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven!   Panna cotta […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden