Drie prachtige oranje paprika’s zaten er in de Foodybox van Kroon op het Werk. Heb ze alle drie geroosterd in de oven. Eentje had ik gebruikt voor een heerlijke steaksalade en van de andere twee heb ik deze gemarineerde geroosterde paprika’s gemaakt. Helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige is dat je tijdens het […]
Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]
Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]
Je kent dat wel….van die restjes eten waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zo had ik veel te veel van die heerlijke Provençaalse groenteschotel Tian over. Ook nog een paar rösti rondjes – die ik gekregen had – in de vriezer liggen. Even een blik in de koelkast geworpen en daar lagen […]
Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het […]
Caldo Verde is een Portugese soep gemaakt van aardappelen, een soort snijbiet en chorizo. Het komt oorspronkelijk uit het noorden van Portugal, maar is nu een favoriete soep in heel Portugal. Het is een ‘boerse’ soep die niet uitblinkt in schoonheid maar wel in smaak. De groente erin is een soort snijbiet, maar je kunt […]
Deze gevlinderde piri piri kip uit de oven heeft wat minder braadtijd nodig omdat de kip doormidden gesneden is. Meestal wordt de kip op deze manier doormidden gesneden om het aan een spit te rijgen voor grillen of roosteren (op een barbecue), maar op deze manier kan je een hele kip ook goed in de […]
Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk […]
Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn […]
Voor dit Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven gebruik je vers gevilde bakpaling. Vraag jouw visboer of hij de paling wil schoonmaken, villen en eventueel in stukken snijden zodat deze panklaar is voor dit heerlijke stoofpotje. Serveer er een stuk stokbrood bij, zodat je dit kan dippen in de heerlijke saus die op je […]